dissabte, 21 de juny del 2014

El Llagostera fa història i és nou equip de Segona Divisió A

ASCENS 2A

El conjunt gironí ha capgirat l'eliminatòria davant el Nàstic després de guanyar 3-1 al Municipal. El partit d'anada a Tarragona havia acabat 2-1

Els jugadors del LLagostera, en una imatge d'arxiu / UE Llagostera

El Llagostera és el nou equip de Segona Divisió A després de guanyar la tercera i última eliminatòria del play-off d'ascens contra el Nàstic de Tarragona. L'equip gironí ha remuntat l'eliminatòria en el partit de tornada al Municipal de Llagostera, amb un gol decisiu de Nuha al primer minut de la pròrroga (3-1). El partit d'anada celebrat a Tarragona havia acabat amb el 2-1 favorable als de Vicente Moreno.

El Llagostera s'ha avançat amb un gol d'Eloy Gila que ha fet esclatar els aficionats gironins del
Municipal després d'un inici insípid. Tarradellas ha enviat la pilota al travesser i Eloy, molt intel·ligent, ha recollit el rebot per foradar la porteria tarragonina (minut 29, 1-0). A partir d'aleshores, el partit s'ha tenyit de color local. Els d'Oriol Alsina han treballat molt bé al darrere, amb una defensa sòlida i contundent que ha frenat qualsevol acció d'atac del Nàstic.

La polèmica ha arribat amb un penal dubtós per mans de Pablo Marí dins l'àrea, que ha xiulat l'àrbitre a favor del Llagostera quan faltava 1 minut pel descans. Però Enric Pi ha errat en l'execució i ha enviat la pilota fora a l'esquerra de Manolo Reina. Dos minuts més tard, Xisco Campos ha estat expulsat amb vermella directa per una entrada excessiva sobre Salva Chamorro. I Jordi López, que s'ha encarregat del llançament de la falta, ha enviat la pilota al fons de la xarxa (minut 50, 2-0).
Després del descans, conscients que el temps se'ls tirava a sobre, i amb un home menys, els jugadors grana han saltat sobre la gespa per exercir una pressió asfixiant sobre els locals. Una acció desafortunada de l'equip gironí ha provocat que l'àrbitre fos protagonista de nou, amb un altre penal. En aquest cas, a favor del Nàstic de Tarragona. Marcos ha enganyat encertadament Moragón i ha igualat l'eliminatòria (minut 57, 2-1).

L'última mitja hora s'ha convertit en una lluita aferrissada entre els dos equips. 30 minuts de màxima tensió i espectacle futbolístic, en què qualsevol detall podia ser decisiu. Tot i l'anar i venir d'una banda a l'altre del camp, el marcador no s'ha mogut després dels 90 minuts reglamentaris. I així, s'ha arribat a la pròrroga.

Pròrroga decisiva
Nuha s'ha convertit en l'heroi del Llagostera quan ha marcat el gol que ha sentenciat la promoció a la categoria de plata de l'equip gironí. Al primer minut de la pròrroga, el davanter ha rematat una pilota centrada magistralment per Enric Pi amb un cop de cap decisiu (minut 91, 3-1).

Perera ha tingut l'ascens del Nàstic al minut 20 de la pròrroga quan s'ha trobat sol davant el porter, però ha enviat la pilota al cel. Marcos ha tingut una doble ocasió pel conjunt tarragoní, però el porter Moragón ha estat providencial en les instants finals del xoc.