diumenge, 22 de juny del 2014

Fainé i La Caixa en el punt de mira de l’unionisme caspós

Diumenge, 22 de juny de 2014 05:00 h

José António Zarzalejos amenaça i demana a Isidre Fainé que faci un pas endavant en defensa de la unitat d’Espanya


En un article a El Confidencial, José António Zazalejos, cap pensant de l’unionisme monàrquic més taliban, reclama als empresaris catalans que no s’han posicionat sobre el procés independentista i “que s’estan jugant bona part del seu negoci”, que es posicionin. En aquest sentit,  dispara contra el president de La Caixa, Isidre Fainé, perquè segons ell, practica “l’escapisme”  i  carrega sobre les espatlles del nou monarca, Felip VI, la resolució del conflicte català quan li demana la intermediació d’una negociació per un bon acord. Segons  Zarzalejos, les demandes de Fainé a Felip VI dificulten el paper del monarca i l’ aboquen a la soledat, mentre  li recorda que “l’espai natural” d’activitat de La Caixa és Espanya, i l’entitat és plenament espanyola. 






Amenaça velada?


L’exdirerector de l’ABC i  vinculat a la FAESrecorda a Fainé que “Quan Catalunya es crema en una convulsió independentista”,  La Caixa també es crema, i que l'incendi pot ser “de dimensions històriques”, i li etziba que el seu silenci o és “connivent amb els plans de Mas i l'independentisme o és temorós dels seus poders” i que per tant, o es desvincula del procés deixant al marge les crides “rituals” al diàleg o ​​que deixi de demanar al rei el que aquest “no pot ni donar ni fer”.

Suggeriments inquietants a la recepció del Palau Reial

Zarzalejos conclou l’article d’una forma prou inquietant: “Consta que -Fainé-, ja va rebre molts suggeriments a la recepció del Palau Reial amb motiu de la proclamació de Felip VI. Doni el pas. No tots els pot donar la tan estomacada La Vanguardia. Ho necessita Catalunya, la resta d'Espanya, La Caixa i vostè. O sigui, tots. Formi, en definitiva, part de la solució i no del problema”.


http://directe.cat/355340