divendres, 6 de juny del 2014

'El jueves' retira una portada crítica amb la monarquia

06/06/2014

ABDICACIÓ

La revista va arribar un dia més tard als quioscos i dibuixants de la històrica capçalera la abandonen


Nerea Rodríguez


La portada que havia de sortir i la que finalment va sortir


La revista satírica ‘El Jueves’ no va sortir aquesta setmana el dimecres, com és habitual, sinó el dijous, i ho va fer amb una portada diferent de la que la pròpia revista havia promocionat a les xarxes socials. Aquesta portada retirada era crítica amb la monarquia i feia referència a l’abdicació de l’encara rei Joan Carles I.

En canvi, a la nova portada es pot veure al líder de ‘Podem’, Pablo Iglesias, i la revista ha explicat que
aquesta portada era la que estava prevista i que van decidir canviar-la al produir-se l’abdicació de Joan Carles però que no hi va ser a temps, i han assegurat a ‘Eldiario.es’ que no van rebre cap pressió: "La de Pablo Iglesias era la prevista i el dilluns es va intentar canviar. No va ser possible per temps, perquè no es podia esperar més i calia imprimir".

Fonts de la redacció consultades pel mateix diari neguen cap problema de temps i asseguren que es van imprimir 60.000 números amb la portada sobre la successió a la Corona. Afirmen, a més, que la portada ha estat censurada per la direcció editorial d'RBA i que els exemplars han estat destruïts. En aquesta portada es podia veure a Joan Carles posant-li una corona bruta al príncep Felip, agenollat i temerós.

El canvi de portada ha provocat que diversos col·laboradors d'El Jueves hagin començat a abandonar la revista. Directius de l'editorial, de la revista i els membres de la redacció descontents amb la decisió negocien una solució. Entre els que ja han abandonat la capçalera hi ha els dibuixants Albert Monteys, Manel Fontdevila i Bernardo Vergara, però fins a 8 membres de la revista han anunciat via Twitter que abandonen la revista.







http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/_el_jueves_retira_una_portada_critica_amb_la_monarquia_101118.php