dilluns, 9 de juny del 2014

CiU, ERC, ICV i Podemos/Podem reforcen el #9N2014

Dilluns, 9 de juny de 2014 05:00 h

El moviment de Pablo Iglesies i Ada Colau amb 56/58 escons trenca el sistema polític a Espanya i obliga a IU-ICV a ser radicalment clars i sense embuts amb el dret a decidir


L’enquesta de GESOP per la capçalera del Grupo Zeta, El Periódico,  representa un veritable terratrèmol polític. El PP guanyaria les eleccions espanyoles amb 125/127 diputats, una pèrdua de 60 escons, però és que el PSOE obtindria el pitjor resultat de la seva història amb tant sols 87/89 escons i IU-ICV s’estancaria amb tant sols 15/17 escons. UPyD i Ciudadanos fracassarien en el seu intent de ser un revulsiu, i Podemos/Podem trenca el panorama polític espanyol i reforça el procés català cap al dret a decidir. 




Podemos/Podem ja treu redits de la presumible incorporació a la política d’Ada Colau

Els ciutadans ja perceben aquest moviment com una onada d’aire fresc, i veuen a l’ex portaveu de la PAH com la candidata perfecte per fer

parella política amb Pablo Iglesias, el moviment amb aquesta enquesta deixa de ser una casualitat per convertir-se en la principal preocupació dels partits polítics espanyols, no solament PP i PSOE, sinó també IU, UPyD i Ciudadanos. I en el cas de Catalunya un veritable problema pel PSC,ICV-EUiA i també, en segons quins llocs, per la mateixa CUP.

CiU(12/13) i ERC(11/12) amb un empat tècnic obtindrien entre tots dos 23/24 escons, el millor resultat de la democràcia


Una dada que confirma que el dret a decidir és majoritari a Catalunya i juntament amb els resultats inferiors d’ICV, però sobretot el resultat de Podemos/Podem a Catalunya, tindrien que fer-nos obrir els ulls que estem davant una gran oportunitat històrica, el 9N2014 és a tocar i podem guanyar, ha nascut una força estatal partidària del dret a decidir que seria tercera força política a tot l’estat.

Podemos/Podem obliga a ICV/EUiA a deixar de fer la “puta i la Ramoneta” i espavila a Procés Constituent i a la CUP

Un cop Duran ha entrat en crisi i ha fet llenya, ara toca a la direcció d’ICV-EUiA a deixar l’ambigüitat  respecte a la segona pregunta i definir-se per un clar doble SíSí, o seguiran tenint problemes per mantenir-se en un bon resultat.    
http://www.directe.cat/noticia/353430/ciu-erc-icv-i-podemospodem-reforcen-el-9n2014