divendres, 20 de juny del 2014

Bosch: “el decret de Foment és un atemptat contra l’autonomia financera del Port de Barcelona”

Divendres, 20 de juny de 2014 11:10 h

Alfred Bosch ha sol•licitat la compareixença de la ministra de Foment per tal d’explicar la intenció del Ministeri de Foment de crear un fons d’accessibilitat a través d’un decret llei. 



Alfred Bosch

Per al portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats és vergonyós que Foment pretengui que els beneficis del Port de Barcelona serveixin per sufragar els accessos de ports que no obtenen beneficis, sobretot després que el port barceloní s’hagués d’endeutar per tal de pagar els accessos a causa de la desídia del Ministeri. 

Bosch ha considerat que ‘Foment el que hauria de fer és impulsar les inversions promeses al port i pagar els deutes que continua tenint de la construcció dels accessos al port’ i ha considerat que el
govern espanyol enlloc ‘d’afavorir una infraestructura clau per Barcelona i per l’economia catalana i de la resta de l’Estat, es dedica a posar pals a les rodes i a treure competitivitat al Port’.

Bosch ha exigit a Foment que ‘busqui la manera que el Port de Barcelona sigui competitiu, no d’evitar-ne el creixement i de convertir-lo en qui paga les millores de ports que són competidors’.