dijous, 8 de maig del 2014

Rosa Díez i Alfred Bosch, com amics al Congrés

08/05/2014

REFERENDUM

La líder d'UPyD presenta un llibre del portaveu d'ERC enmig de les dures crítiques de la Razón i l'ABC


Xavier Lladó



L'acte de presentació del llibre



Seuen molt a prop l'un de l'altre a l'hemicicle però políticament són a les antípodes. La líder d'UPyD, Rosa Díez, i el portaveu d'ERC, Alfred Bosch, han debatut junts a la mateixa taula, sobre la independència de Catalunya i, com era d'esperar, no s'han posat d'acord. S'ha mantingut, però, en un to distès i amb un notable ús de paral·lelismes, una tranquilitat que no ha mostrat el diari La Razón que ha titulat l'editorial amb la frase "Tonto institucional", criticant durament el president del Congrés, Jesús Posada, per participar en un acte d'un "diputado separatista". "Buenismo mal entendido, complejo estallante de inferioridad o simple majadería", afegia l'article del periodista, Alfonso Ussía.

En l'acte, Rosa Díez, a qui li agrada, diu, els polítics que "parlen clar" com Bosch, no ha tingut
cap problema per presentar el llibre del portaveu republicà "Como amigos. La independencia de Catalunya interesa a los españoles", que parla dels beneficis de la independència de Catalunya.

En un debat a una de les sales del Congrés, amb el president de la Cambra, Jesús Posada, que també hi ha participat, no s'han llençat pas els plats pel cap, però tampoc han variat les posicions.

La líder d'UPyD ha dit que no comparteix gairebé cap dels arguments de Bosch i l'ha intentat convèncer dels perjudicis de la independència. Al seu parer "les lleis, inclosa la Constitució no es poden canviar" i no dubtaria a "demanar la utilització dels instruments de l'Estat de dret per impedir que les urnes sortissin al carrer".

Com és lògic, Bosch no ha compartit l'argument, i ha manifestat que el més antidemocràtic és no deixar que la gent s'expressi i decideixi el seu futur, una cosa que seria dolent fins i tot per la pròpia democràcia espanyola.

"Aquest missatge d'estar junts jo el compro, però respectant la voluntat de l'altre, perquè si no, això no és amor, això és possessió", ha alertat Bosch, que aposta per un "divorci amistós" entre l'actual matrimoni "rondinaire" que és Catalunya i Espanya .

El portaveu d'ERC creu que sense Catalunya, Espanya podria ser "més espanyola" i tots dos estats, ja divorciats, podrien acabar amb el temps com dos "grans i apassionats amants".

Seguint amb els símils de família, Rosa Díez ha rebutjat que algú es pugui divorciar del seu pare o de la mare i ha tancat: "Es que no ens hem casat, es que som de la mateixa família. És que Catalunya és part del meu país".

Li ha agafat la paraula Bosch, que també veu Catalunya com la filla "maca i bella" que es vol emancipar però a la qual no se li ha de manllevar el "plat de la taula" com a mesura de represàlia.

"Espanya va guanyar el Mundial de futbol quan es va oblidar de la fúria espanyola", ha proclamat el portaveu d'ERC, que ha deixat clar que no vol que una Catalunya independent abandoni la comunitat hispanoparlant perquè seria, al seu entendre, "una estupidesa" i una "bajanada".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/rosa_diez_i_alfred_bosch_com_amics_a_la_presentacio_del_llibre_del_republica_100502.php