dijous, 8 de maig del 2014

Ofensiva unionista contra Francesc Homs

08/05/2014

REFERENDUM

PP i Ciutadans demanen la reprovació per la política internacional de la Generalitat, i CiU, ERC, ICV i la CUP ho impedeixen

 

Lluís Bou



El portaveu del Govern, Francesc Homs



El PP i Ciutadans han protagonitzat aquest matí al Parlament una ofensiva de to unionista contra el conseller de la Presidència, Francesc Homs, que no ha prosperat.

Els populars han presentat una moció que demanava reprovar Homs, per ser "el responsable polític dels deliris

que en matèria de relacions internacionals ha executat la Generalitat l'últim any i mig", en al·lusió al procés sobiranista.
La reprovació del conseller ha estat desestimada gràcies al vot en contra de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, mentre que el PSC s'hi ha abstingut. PP i C's hi han votat a favor, però els seus vots han estat insuficients perquè prosperés la iniciativa.
La moció recollia altres iniciatives que també han estat rebutjades: reprovar el secretari general del Consell de la Diplomàcia de Catalunya (Diplocat), Albert Royo; tancar les delegacions de la Generalitat a l'exterior i deixar sense efecte els contractes de la Generalitat amb el lobby diplomàtic 'Independent Diplomat', entre altres qüestions.