dimecres, 7 de maig del 2014

Mas: "Rajoy no m'ha resolt mai res en les trobades que hem mantingut"

07/05/2014

REFERENDUM

Sánchez-Camacho limita el diàleg entre el president català i l’espanyol a la recuperació econòmica i el nou model de finançament


Nerea Rodríguez


El president de la Generalitat, Artur Mas

El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha mostrat avui molt contundent després que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, reclamés diàleg entre ell i el president espanyol, Mariano Rajoy: “De totes les trobades que mantingut amb ell, el president Rajoy no m’ha resolt mai res”, ha lamentat Mas.

Durant la sessió de control al govern, Sánchez-Camacho ha recordat que el president espanyol “ha dit
que està disposat a parlar amb el Govern de Catalunya, i que vol parlar dels temes prioritaris: de la recuperació econòmica i del model de finançament”. Però Mas s’hi ha negat: “Estic disposat al diàleg, però sense condicions prèvies per cap de les parts”. En aquest sentit, ha criticat que “vostès imposen una condició al 80% del poble de Catalunya, que vol votar el 9 de novembre”.

La líder dels popular catalans ha continuat insistint que “ara la pilota està a la seva teulada. Els catalans es mereixen solucions i un president que no només vulgui parlar de la consulta il·legal sinó del que demana la majoria de la societat catalana”. I Mas l’ha reblat: “Més enllà de propostes retòriques no em consta res més”.

D’altra banda, el president català ha manifestat que “és una evidència que el procés polític català està present a Europa i al món. Els mitjans de comunicació internacionals prestigiosos es fan ressò del procés i respecten la voluntat d’un poble que vol votar. I entenen que davant d’una situació així el govern espanyol ha de reaccionar”, en referència a l’editorial que va publicar ahir el diari ‘Financial Times’.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/mas_en_totes_les_trobades_amb_rajoy_no_m_ha_resolt_mai_res_100490.php