dimecres, 7 de maig del 2014

L'Estat evita sancionar l'insult "catalans de merda"

07/05/2014

ESPANYOLISME

Segons l’executiu espanyol, “els fets van ser l'expressió d'una opinió personal manifestada en l'àmbit privat”

 

Alèxia L. Ferret



L'exnúmero dos de la Marca Espanya, Juan Carlos Gafo


L'expressió “catalans de merda; no es mereixen res” de l'exnúmero dos de la marca España, Juan Carlos Gafo Acevedo, a través del seu compte de Twitter, no és motiu de sanció per l'executiu espanyol. El Ministeri d'Afers Exteriors va anunciar que l'havia cessat i mentrestant se li buscava una altra destinació. Però, no se li ha obert cap expedient perquè aquests insults “no estan contemplats” en la normativa disciplinària dels funcionaris de l'administració de l'Estat, segons publica avui ‘El Punt Avui’.

Segons l'executiu de Mariano Rajoy “els fets van ser l'expressió d'una opinió personal manifestada en l'àmbit privat” i,
per tant, no se li aplica cap correctiu. Aquesta és la resposta que ha fet arribar al diputat del PSC, Àlex Sáez, després que el parlamentari de Girona sospités que no se li havia aplicat cap sanció, i que podria continuar vinculat al ministeri de José Manuel García Margallo.

L'exnúmero dos de la marca España va deixar anar la seva piulada insultant després que s'hagués xiulat l'himne espanyol durant la inauguració dels mundials de natació de Barcelona, el juliol de l'any passat. L'actitud d'aquest diplomàtic i militar va obligar l'alt comissionat de la marca España, Carlos Espinosa, a traslladar-se a Catalunya tres dies després dels fets per subratllar que les opinions del funcionari en cap cas no formen part de l'ideari de l'organització que representa.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/l_estat_no_sanciona_l_insult_catalans_de_merda_100484.php