divendres, 2 de maig del 2014

La pre-campanya per a les europees s’escalfa

Divendres, 2 de maig de 2014 14:15 h

Tremosa repta Cañete i Valenciano a discutir per què no permeten la consulta. Millo l’acusa de no atrevir-se amb Fisas, Urtasun li reclama un debat sobre la “troika” i Duran dispara contra ERC


El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha reptat els candidats de PP i PSOE, Miguel Arias Cañete i Elena Valenciano, a celebrar un debat a tres per discutir per què no permeten la consulta. Tremosa ha argumentat que PP i PSOE són “minoria” a Catalunya  i que "Per un mínim de qualitat democràtica, haurien d'acceptar aquest debat". Les reaccions no s’han fet esperar, el popular Enric Millo ha afirmat que Tremosa "no s'atreveix" a fer un cara a cara amb Fisas i l’eurodiputat del PPC assegura que "Si Tremosa es creu tan català, hauria de debatre amb els candidats catalans". Urtasun, candidat d’ICV, ha replicat Tremosa emplaçant-lo a un cara a cara sobre el seu model econòmic de la 'troika'. Per altra banda Duran ha aprofitat la carta setmanal per carregar contra ERC.




Ramon Tremosa

Fluixesa de cames al PP

El candidat del PPC al Parlament Europeu, Santi Fisas, no ha donat la més mínima importància al repte de Tremosa. Segons el popular, si "tan català" assegura Tremosa que és, amb qui hauria de voler enfrontar-se directament és, justament "amb els candidats catalans" i no amb els caps de cartell estatals. A més, Fisas considera que la proposta del candidat de CiU té tan poc sentit que, sota el seu criteri, "no té cap recorregut" perquè "no té cap interès".

Millo diu que el PP es va avançar amb la proposta d’un cara a cara



El portaveu parlamentari del PP,Enric Millo, també ha ficat cullerada i ha assegurat Tremosa, "no s'atreveix" a fer un debat amb el candidat dels populars catalans, Santi Fisas, perquè "possiblement li fa por o pensi que no hi té res a guanyar i prefereix introduir en el debat al candidat socialista". Millo ha revelat que la proposta del cara a cara la van traslladar a CiU "fa uns dies" i que la federació no l'hauria acceptada. "Nosaltres sempre hem estat partidaris dels debats i on siguem convidats mai no direm que no", ha afegit. A més, Millo ha insistit que el debat dels comicis europeus ha de ser sobre Europa i no sobre el dret a decidir.

Urtasun replica a Tremosa i l’emplaça a un cara a cara sobre el seu model econòmic de la 'troika'

El candidat d’ICV diu que no veu interès en un debat entre el cap de llista de CiU, Valenciano i Cañete perquè tots tres defensen les mateixes polítiques. Ernest Urtasun, ha replicat al cap de llista de CiU emplaçant-lo a un cara a cara per contrastar polítiques econòmiques.

Duran treu bilis contra ERC

El líder d'Unió contraposa l'opció de la federació nacionalista amb la dels que van deixar el país "sense un duro al calaix" - en referència a la gestió els republicans durant l'etapa del tripartit-, i demana el vot per CiU perquè després de les europees "el pes de resoldre les demandes de la societat catalana recaurà sobre CiU, no pas sobre ERC". Duran també ha replicat les paraules del president d'ERC, Oriol Junqueras, que aquest dijous va assegurar que les terceres vies van en contra de la voluntat dels catalans. Segons Duran, Junqueras s'equivoca i ha refermat que mentre la resposta de l'Estat sigui la que dóna Rajoy, no ho considerarà una tercera via. "Si algun dia n'existeix alguna que jo pugui acceptar, sempre seria previ pas per les urnes i, en conseqüència, acceptada o no per la voluntat democràtica dels catalans i de les catalanes", ha insistit.


http://directe.cat/347655