dijous, 1 de maig del 2014

Fisas: "França vetaria abans que Espanya l’entrada de Catalunya a la UE"

01/05/2014

ELECCIONS EUROPEES - DISCURS DE LA POR - JOC BRUT

El candidat del PP a les europees assegura tenir constància que Manuel Valls posarà el veto


Nerea Rodríguez



El candidat del PP català a les eleccions europees, Santiago Fisas, va assegurar ahir que té constància que el primer ministre francès, Manuel Valls, posarà el veto a Catalunya per entrar a la UE, fins i tot "abans que ho faci Espanya".

Fisas va fer pública aquesta "confessió" en una conferència a Tribuna de Girona, on va afegir que Catalunya pot ser un país europeu geogràficament, tot i que necessita el suport de tots els estats membres per poder formar part de la UE.

Així, va considerar que Catalunya "està molt pitjor que Turquia" per entrar a la UE, ja que en cas d'independitzar-se hauria de començar de zero i va subratllar que quedaria expulsada de manera automàtica, perquè l'article número 4 de la UE garanteix la unitat dels Estats membre.

Per aquest motiu, Fisas va manifestar que el candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, "ha demostrat que el seu coneixement d'Europa no és gaire gran", a l'afirmar que Catalunya no quedaria expulsada automàticament d'Europa.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/fisas_franca_vetaria_abans_que_espanya_l_entrada_de_catalunya_a_la_ue_100371.php