diumenge, 18 de maig del 2014

#Europees2014 Junqueras avisa Mas que ERC no permetrà que ningú s’arronsi

18 de maig de 2014 14:25 h

El republicà assegura que "Si el 9-N les urnes estan al carrer, i nosaltres farem que hi siguin, guanyarem"


Barcelona (ACN).- ERC ha convertit les eleccions europees del proper 25 de maig en una avantsala de la consulta del 9 de novembre. Ha quedat clar en el míting central que els republicans han fet aquest diumenge al Pavelló Olímpic de la Vall d'Hebron. El president del partit, Oriol Junqueras, ha estat l'encarregat de tancar l'acte amb un missatge dirigit especialment a CiU: "si el 9-N les urnes estan al carrer, i nosaltres farem que hi siguin, guanyarem". Junqueras ha assegurat que ERC no "permetrà" que ningú "es cansi, es rendeixi ni es resigni" en el camí cap a l'autodeterminació dels catalans i ha opinat que és important que al Parlament Europeu siguin molts els eurodiputats que comparteixin aquesta idea. 








El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha recordat que 'quan ens ho juguem de debò és el 9 de novembre amb el referèndum'. En aquest sentit, ha afegit que 'tenim clar que no ens rendirem i no permetrem que ningú es cansi, es resigni i es rendeixi, si cal desbrossarem el camí. Si algú es rendís, nosaltres li donarem el relleu al costat del poble de Catalunya en el camí a la llibertat. Per això és imprescindible que obtinguem un bon resultat el 25 de maig'.

Junqueras ha reivindicat que 'aquesta llista està feta amb voluntat de construir majories perquè és la llista més oberta, transversal i l'única que representa el conjunt del nostre país'. El president d'Esquerra Republicana ha manifestat que 'la llibertat i la justícia social són indestriables i som els
únics que ho defensem de forma explícita i no ens avergonyim mai'. 'No permetrem que ningú a Catalunya renunciï a posar les urnes el 9 de novembre perquè són garantia de llibertat i de justícia', ha reblat.

El candidat d'Esquerra Republicana – NECat – Catalunya Sí a les eleccions al Parlament Europeu, Josep-Maria Terricabras, ha afirmat, per la seva banda, que 'estem intentant caminar amb el poble, que és qui va davant, i nosaltres els acompanyem'. El 25 de maig 'volem indicar que hem començat el compte enrere per construir un nou país', ha afegit. Segons Terricabras, 'anirem a explicar a Europa que som majors d'edat i per tant volem decidir'. En aquest sentit, s'ha compromès a treballar per 'obtenir una declaració perquè el Parlament Europeu insti l'Estat espanyol a permetre que el 9 de novembre puguem votar amb pau i llibertat'.

Terricabras ha explicat la seva recepta per combatre el discurs de la por: 'davant de les pors hem de riure, perquè el riure destrossa la por'. Per últim, ha conclòs el seu discurs insistint en què 'als que diuen que un bon resultat d'Esquerra Republicana a les eleccions europees debilitaria el procés, cal recordar-los que en som la garantia i acompanyarem al poble fins al final'.

En la seva intervenció, el candidat a les eleccions al Parlament Europeu, Ernest Maragall, ha recordat que 'estem signant un contracte amb els ciutadans de Catalunya, que ens han demanat que duem Catalunya a la llibertat i que ho fem amb una exigència absoluta de qualitat democràtica i des d'Europa'. Maragall ha assegurat que 'tenim l'oportunitat de ser una de les referències de l'Europa nova', i ha contraposat 'un Estat que vol estar fixat en el passat' a una 'Catalunya que no vol viure trista, vol viure lliure'.