diumenge, 18 de maig del 2014

#Europees2014 El País: ERC(3) primer partit a Catalunya i quart a tot l’estat

Diumenge, 18 de maig de 2014 05:00 h

PSOE i PP empaten a 19 eurodiputats, IU/ICV (6), ERC(3), CiU/PNB(2)Podemos(1) Ciudadanos(1) i Compromís(1)







Segons l’enquesta que avui publica El País i sense tenir en compte les paraules masclistes i insultants de Arias Cañete, el PSOE empata amb el PP a 19 escons en les eleccions europees del proper diumenge. Com a tercera força i amb 6 escons IU/ICV es consolida i la sorpresa la dóna ERC que amb 3 escons i un 5,4% del vot es situa com a primera força política a Catalunya i quarta a tot l’estat, el que provocaria que els republicans obtinguin un important nombre de vots de fora de Catalunya que fa que superi la coalició de CiU/PNB i UPyD, que es quedarien amb 2 escons.  



intenció de vot Catalunya



ERC guanyaria per primer cop des de la República unes eleccions a Catalunya


Segons l’enquesta, els republicans superarien a CiU a Catalunya per quasi 5 punts i aconseguirien una victòria històrica que consolidaria una victòria ample de les forces polítiques partidàries del dret a decidir. Davallada històrica del PSC i pèrdua important de vots del PP a costa de Ciudadanos.

Bildu i BNG fora d’europa i ERC recull molts més vots de fora del Principat dels previstos

Si fins ara a les eleccions europees històricament molts vots catalans anaven a les forces abertzales, en aquestes es produeix un canvi, de la basquitis es passa a la catalanitis, el vot útil a ERC entra en força a la campanya, el que faria possible que ERC obtingui un 5,6% dels vots i es converteixi en quarta força política a tot l’estat.

Podemos (1) Ciudadanos (1) i Compromís (1)

Segons aquesta enquesta, Bildu quedaria sense representació a Europa i Ciudadanos restaria vots a UPyD i entraria al Parlament Europeu Compromís i la nova formació Podemos de Pablo Iglesias.


http://www.directe.cat/noticia/350116/europees2014-el-pais-erc-3-primer-partit-a-catalunya-i-quart-a-tot-lestat