dimecres, 21 de maig del 2014

El Rei es reuneix amb polítics i empresaris per intentar frenar la consulta

21/05/2014

REFERENDUM

El monarca espanyol està buscant un "clima de diàleg" entre PP, PSOE i CiU


Nerea Rodríguez



El Rei Joan Carles



El Rei Joan Carles està intentant frenar la consulta sobre el futur de Catalunya convocada pel 9 de novembre d’enguany. Ho ha fet realitzant moltes reunions durant aquests mesos amb polítics i empresaris, segons publica avui el diari ‘El Periódico”, tot i que el rotatiu no concreta cap nom.

El monarca espanyol estaria buscant un “clima de diàleg” entre el PP, el PSOE i CiU amb
l’objectiu d’aturar el procés sobiranista català. Aquestes reunions continuaran quan hagin passat les eleccions europees, i la Casa del Rei es mirarà amb lupa els resultats dels comicis europeus a Catalunya. El calendari amb què es treballa a la Zarzuela té assenyalat en vermell la jornada electoral de diumenge i el proper 11 de setembre, Diada de Catalunya.

El Príncep Felip també estaria participant en aquesta missió i aborda aquest assumpte en totes les audiències que manté, segons el diari. D'altra banda, Aquest migdia el Rei desembarcarà a Barcelona per participar en un acte judicial, on coincidirà amb el president de la Generalitat, Artur Mas.

Fa 20 mesos que Joan Carles no viatja a Catalunya, i en aquesta ocasió ell i la reina presidiran al costat de Mas l’entrega de despatxos als 204 integrants de la LXIV Promoció de la Carrera Judicial. També hi assistiran l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; el ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, i el conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/el_rei_es_reuneix_amb_politics_i_empresaris_per_intentar_frenar_la_consulta_100778.php