dimecres, 21 de maig del 2014

Román Piña "celebraria" la mort de Sastre, en vaga de fam per defensar la llengua

21/05/2014

LLENGUA

El columnista d’El Mundo assegura: "No mataria per lliurar-me del verd perquè és delicte. I lamentaria la mort de molts. Però sens dubte celebraria la mort d'uns altres"


Nerea Rodríguez



Jaume Sastre




Román Pña
 Román Piña, columnista del diari ‘El Mundo’, ha escrit un article on assegura que celebraria la mort de Jaume Sastre, un docent de les Illes Balears que des del passat 8 de maig està en vaga de fam indefinida per defensar la llengua. L’objectiu és demanar al president balear, José Ramón Bauzá, que s’assegui a negociar.

Piña escriu: “No és per presumir, perquè és una cosa molt lletja, però ho confesso: jo també odio. No gaire, però suficient. Si avui
mateix es moren de gana, d'un raig, o fins i tot assassinats, aquest sant de la xenofòbia i tots els samarretes verdes del món, podria arribar a alegrar-me”.

I continua: “No mataria per lliurar-me del verd perquè és delicte. I lamentaria la mort de molts. Però sens dubte celebraria la mort d'uns altres”. En el text, el columnista assenyala que “hi ha un home que és titular cada dia des de fa una setmana, que rep visites de la seva grei que li petoneja els peus, que rep el suport de partits polítics i que sembla estar santificat per una banda de la nostra societat”.

“I no obstant això és fama que és un tipus que està ple d'odi”, considera Piña, qui assegura que Sastre “segurament s'alegraria i no en silenci si un virus portés a la tomba a tots els ‘putos forasters’ que fan una miqueta inviable aquesta Mallorca monolingüe i endogàmica amb la qual somia”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/roman_pina_celebraria_la_mort_de_sastre_en_vaga_de_fam_per_defensar_la_llengua_100785.php