dimarts, 20 de maig del 2014

#Europees2014 Duran i la victòria d’ERC el #25M

Dimarts, 20 de maig de 2014 17:45 h

El líder democratacristià torna a sacsejar la coalició amb les seves continuades absències i les seves blocades al marge de l’estratègia electoral de CiU


Barcelona (ACN).- El president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha avisat que els partits contraris a la consulta, PP, PSOE i UPyD, esperen que ERC passi per davant de CiU el 25-M. Malgrat que entre les direccions del PP i del PSOE els preocupa  molt més una possible victòria d’ERC. Però Duran insisteix amb la seva estratègia al marge de la campanya de la coalició i afirma en el seu bloc, "Com podem fer-los feliços? Perdent les eleccions ICV-EUiA o perdent-les ERC? No, no ens enganyem. El que aquests partits esperen és la derrota de CiU, que ERC ens passi per davant, que ens la fotem, vaja!", ha argumentat en un bloc, on ha erigit el Govern com l'únic pot projectar credibilitat i confiança a l'hora de negociar amb la comunitat internacional per fer la consulta.  


© @acn



Duran fora de la campanya, però ell segueix amb la seva estratègia personal

Duran ha volgut expressar a través del seu bloc el que no pot dir en els mítings perquè, segons ha explicat, està fent repòs per un mal d'esquena. 


El líder d'UDC ha reconegut que el debat sobre les retallades no està "beneficiant" CiU en aquesta campanya electoral, però ha "apel·lat a la memòria i a la intel·ligència" de la ciutadania en aquest terreny, tot recordant l'herència que va deixar el tripartit. "Socialistes, ERC i ICV-EUiA van gastar el que no teníem, van arruïnar el país, van provocar les retallades? I ara des del malestar social s'ha de votar els socialistes, ERC o ICV? No n'hem tingut prou amb una vegada?", ha preguntat.

Duran segueix carregant contra el principal soci del govern de CiU, una greu error estratègic



Al seu parer, és "més racional i lògic" votar i reforçar un govern, un president i una força política que "dóna més garanties d'inversió de dins i de fora, d'activitat econòmica, de creació de benestar". I el mateix ha dit en el terreny nacional. Duran ha defensat que el govern de CiU és "qui pot garantir que Catalunya projecti credibilitat i confiança a l'hora de demanar més presència en la UE" i qui pot "guanyar millor la complicitat d'Europa".

"Amb tot el respecte per a ERC i per a ICV-EUiA, només reforçant el govern de Catalunya, el seu president i la federació que li dóna suport tindrem la millor garantia per accedir als àmbits d'interlocució necessaris per assolir la consulta i fer efectiu el resultat", ha opinat. Per molt que ERC digui que ajudarà, "només és el govern qui dóna la cara davant de Madrid, Brussel·les o qualsevol altra capital".


http://www.directe.cat/noticia/350699/europees2014-duran-i-la-victoria-derc-el-25m