dimecres, 21 de maig del 2014

Coca-Cola retira una campanya perquè hi surt un actor abertzale

21/05/2014

L’associació 'Dignidad y Justicia' va pressionar l'empresa perquè en el darrer espot hi apareixia Gotzon Sánchez


Nerea Rodríguez



Gotzon Sánchez a l'anunci de Coca-Cola


Coca-cola ha retirat avui la seva última campanya publicitària en la qual participava l'actor Gotzon Sánchez -col·laborador d'una plataforma de suport a presos d'ETA considerada successora de les il·legalitzades Gestores Pro Amnistia i Askatasuna-, i ha volgut "demanar disculpes" a tots aquells que "s'hagin sentit ofesos". La companyia ha assegurat que "desconeixia" el "currículum", "els detalls" i era "totalment aliena" al context polític de l'actor que protagonitzava el seu anunci. "El currículum de la gent que participa en un 'espot' és un assumpte que porta la
productora i al que Coca-cola és aliè", ha recalcat la marca.

En l'anunci, un pare i un fill mantenen una conversa on el nen li fa saber que a partir d’ara serà de l’Atlètic de Madrid El diari ‘El Mundo’ publica avui que l’associació ‘Dignidad y justicia’, amb Daniel Portero al capdavant, va enviar una carta al president de Coca-Cola Espanya on li demanava que retirés la campanya. Una iniciativa que ha aconseguit el seu objectiu. Aquesta associació criticava que l’actor que fa de pare “ha donat suport manifesta i públicament a l'organització Herrira en els seus actes, els responsables dels quals estan actualment imputats per pertànyer a organització terrorista”. 

La carta de Portero explica també que Sánchez “va presentar l'acte d’Anaitasuna contra la doctrina Parot, el passat 14 de setembre de 2013”. “Donada la trajectòria que sempre ha marcat a l'empresa Coca-cola, em sento en l'obligació de comunicar-los aquesta informació, doncs resulta molt lesiva per a la dignitat i memòria de totes les víctimes del terrorisme assassinades per ETA, terrorisme recolzat públicament per organitzacions com Herrira mitjançant actes d'homenatge, de suport públic, econòmic a membres d'ETA i del seu entorn condemnats per assassinats o per pertànyer a l'organització terrorista”, afegeix la missiva remesa per Dignitat i Justícia al president de Coca-cola Espanya.

Per tot això, Dignitat i Justícia reclamava la retirada de l'anunci i argumentava Portero: “Els pregaria consideressin la meva carta, ja que m'afecta personalment i a tota la meva família, a més de tot el col·lectiu de les víctimes del terrorisme”. Alhora, recordav que el seu pare, el fiscal Luis Porter García, va ser assassinat per ETA el 9 d'octubre de 2000.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/coca-cola_s_anuncia_amb_un_actor_abertzale_100783.php