dijous, 8 de maig del 2014

Aznar demana mà dura contra les "pulsions desintegradores"

08/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

L'expresident segella la pau interna amb el seu partit, al límit de l'inici de la campanya de les eleccions europees


Xavier Lladó



S.S.de Santamaría, amb J.M.Aznar i Cañete



L'expresident espanyol i president d'honor del Partit Popular, José Maria Aznar, i la seva formació han segellat la pau interna en un acte aquest migdia a Madrid on Aznar ha carregat novament contra el que anomena "les pulsions desintegradores" de la Unió Europea. Aznar ha reclamat el suport per als grans partits estatals per limitar l'auge de les formacions "euroescèptiques i eurofòbiques".

L'expresident espanyol, però, no ha citat de forma explícita el sobiranisme català però ha alertat
que aquestes pulsions "amenacen" el futur d'una Unió Europea on els espanyols han dipositat "un gran capital polític". En aquesta línia, Aznar ha titllat de "ridícula" la voluntat d'atomització, que ha crescut sense gairebé oposició.

Tot plegat ha tingut lloc poques hores abans de l'inici de la campanya. L'expresident s'ha abraçat amb el candidat del PP a les eleccions europees, Miguel Arias Cañete. La pau entre Aznar i el seu partit s'havia esquerdat les darreres setmanes per l'exclusió de l'expresident dels actes de campanya de les eleccions europees.

L'acte tenia un to marcadament institucional; hi ha assistit la vicepresidenta, Soraya Saenz de Santamaría. Aznar ha dit que ha accedit a presentar l'acte per l'amistat que l'uneix amb el seu exministre, Cañete, i pel "compromís" amb el seu partit. S'ha desmarcat de la nova formació Vox, fundada per l'escindit Vidal Quadras dient que si Cañete estigués en un altre partit no hi hauria anat. I d'alguna manera ha donat un toc d'atenció a la cúpula del PP en avisar que aquests comicis solen mostrar la tendència de vot de les eleccions generals.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/aznar_demana_ma_dura_contra_les_pulsions_desintegradores_100519.php