divendres, 25 d’abril del 2014

Tremosa: "Europa es pregunta per què Rajoy no fa de Cameron"

Divendres, 25 d'abril de 2014 15:05 h

El candidat de CiU assegura que el referèndum català és més legítim que l'escocès


(ACN).- L'eurodiputat i candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tramosa, ha assegurat que "molta gent a Europa es pregunta per què Rajoy no fa de Cameron" i acorda un referèndum amb Catalunya. Tremosa considera que l'estat espanyol ho tindrà "molt difícil" per negar la consulta "si el pròxim 18 de setembre guanya el sí a Escòcia i el dia següent David Cameron negocia la independència ". D'altra banda, ha subratllat que el referèndum català és molt més legítim que l'escocès. En aquest sentit, ha recordat que només un 53% dels disputats escocesos estan a favor de la consulta. En el cas de Catalunya, són dos terços del Parlament "més una part del PSC". 


Ramon Tremosa


Tranquilitzar el sector del cava

Ramon Tremosa ha fet aquestes declaracions al Vinseum de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), després de reunir-se amb empresaris del sector del cava. "Volem tranquil·litzar aquest sector perquè, sigui quin sigui el desenllaç del procés, Catalunya mai deixarà de pertànyer al mercat lliure", ha assegurat. "Per expulsar un país del mercat lliure cal un terç dels estats membres de la Unió, i això Espanya sola no ho aconseguirà", ha afegit.

Com negarà Espanya el referèndum?


Tremosa, d'altra banda, creu que l'estat espanyol no podrà negar la consulta a Catalunya "si el pròxim 18 de setembre guanya el sí a Escòcia, el dia següent el primer ministre David Cameron negocia la independència i després la comissió europea convida els escocesos a formar part de la Unió". A banda, ha afegit,"d'un èxit dels partits catalans a favor de la consulta a les eleccions del 25 de maig i d'un 11 de setembre pacífic i festiu". "Com PP i PSOE podran explicar llavors que no deixen fer el referèndum?", s'ha preguntat.

L'eurodiputat també ha indicat que el referèndum català és més legítim que l'escocès. Ha recordat que només un 53% dels disputats escocesos estan a favor de la consulta. En el cas de Catalunya, són dos terços del Parlament "més una part del PSC". "I no hi ha cap govern europeu que qüestioni el referèndum escocès per una justa majoria parlamentaria", ha exclamat.