divendres, 25 d’abril del 2014

Condemnen els autors del mural independentista de Cardedeu a pagar 7.640 euros a ADIF

Divendres, 25 d'abril de 2014 19:45 h

Els vuit autors hauran d'estar durant quatre dies en localització permanent, una denuncia del regidor del PP de Cardedeu ha portat el cas a la justícia espanyola


Cardedeu (ACN).- El jutjat d'Instrucció número 3 de Granollers ha condemnat els vuit autors del mural independentista de Cardedeu (Vallès Oriental) a pagar 7.640 euros a ADIF i a quatre dies de localització permanent per una falta de deslluïment de béns immobles, segons la sentència a la que ha tingut accés l'ACN. El jutge considera provat que les vuit persones van pintar sobre un mural "de domini privat" sense l'autorització d'ADIF, que és el propietari. Tot plegat, neix de la denúncia que va interposar el regidor del PP de Cardedeu Jaume Gelada contra els autors del mural.
El jutge, d'altra banda, ha absolt un novè acusat en considerar que no havia pintat el mural. Fiscalia havia demanat durant el judici la mateixa indemnització, però amb una pena de sis dies de treballs comunitaris pels autors. L'advocat d'ADIF, per la seva banda, havia demanat una indemnització de 8.500 euros. 


El mural independentista de l'entrada de Cardedeu, pintat el 8 de setembre


El cas neix de la denúncia interposada pel PP de Cardedeu a la comissaria dels Mossos de Granollers després que el 8 de setembre unes 300 persones van tornar a pintar el mural independentista. La Policia Local va ser qui va identificar les nou persones acusades.

La denúncia va ser presentada pel regidor Jaume Gelada, que en aquell moment formava part de l'equip de govern perquè encara no s'havia trencat el pacte de govern entre CiU i PP. De fet, aquesta denúncia va ser el detonant perquè l'alcaldessa Calamanda Vila, de CiU, trenqués l'acord amb els dos regidors populars.

Cronologia dels fets


L'Ajuntament va fer esborrar l'històric mural independentista de l'entrada del municipi el passat 15 d'agost, el dia d'inici de la Festa Major. L'acció va generar un gran rebombori al poble. L'alcaldessa Calamanda Vila, de CiU, va ser xiulada durant el pregó i van aparèixer diverses pintades demanant-li la dimissió.

La mateixa Calamanda va explicar a l'ACN que va ser "del tot inoportú" tapar el mural aquell dia. Ella mateixa va admetre que no tenia coneixement dels fets i que el responsable havia estat el regidor del Partit Popular Roman Dalmau, que s'encarregava de l'àrea de Manteniment d'Edificis. Vila va demanar llavors a Dalmau que "s'agafés uns dies de descans" perquè "les coses s'han de parlar en fred". Val a dir que l'Ajuntament tenia un projecte per arrenjar el mural i posar-hi unes lletres de "Benvinguts a Cardedeu".

Sigui com sigui, gent pròxima a l'independentisme es va reunir el diumenge 8 de setembre a l'entrada de Cardedeu i va tornar a pintar el mural, que ja no s'ha tornat a esborrar tot i que ha patit diversos atacs espanyolistes.