dilluns, 14 d’abril del 2014

Pedro J. admet ara que Artur Mas no ha comès cap delicte

14/04/2014

REFERENDUM

Pilar Rahola s’encara amb l’exdirector d’El Mundo i li exigeix que demani perdó al president


Mar Sabé


L'exdirector del diari 'El Mundo', Pedro J. Ramírez, en una imatge d'arxiu.


El periodista i exdirector d’El Mundo, Pedro J. Ramírez, ha admès aquest matí que el president de la Generalitat no ha comès cap delicte: “La qüestió no és si Artur Mas és un delinqüent o no, no hem trobat cap indici en el que es demostri que va participar a cap delicte”.

Ramírez s’ha referit així, en una entrevista a ‘El món a Rac1’, a les portades incendiàries que el seu diari va publicar en plena campanya electoral de les últimes eleccions catalanes el novembre del 2012, eleccions que el president Mas va avançar després del cop de porta de Rajoy a la proposta del
Pacte Fiscal. En aquella època, El Mundo que ell capitanejava va ser artífex d’una campanya molt dura en contra del president, relacionant-lo amb uns comptes que el seu pare tenia a Suïssa.

Els informes que van servir per reafirmar aquesta afirmació van venir procedents de la Unitat de Policia de Delictes Fiscals (UDEF), que pertany al Ministeri de l’Interior. Pilar Rahola, que s’ha encarat amb Ramírez, li ha exigit des de l’inici que demanés perdó a Artur Mas per aquella campanya, que li va fer perdre la majoria absoluta.

Ramírez, tot i que el seu moment va escriure un tuit vanagloriant-se de que 'El Mundo' hagués influït a les eleccions, -del quan s’ha justificat dient que era “irònic”- ha negat que hagués volgut influir en aquestes eleccions, igual que ha afirmat que tampoc ha volgut influir en el govern espanyol actual al publicar els secrets del cas Gürtel, -el diari, sota la seva batuta, va ser el primer a treure a la llum el cas de corrupció més important que ha patit el PP al llarg de la història-.

Ramírez, que està presentant el seu nou llibre ‘La Desventura de la Libertad’, sobre les memòries de José María Calatrava i la història del Trienni Liberal, que va tenir lloc del 1820 al 1823; ha negat rotundament que hagi volgut mai ser “conspirador”. El periodista Xavier Sardà, també present a la tertúlia, li ha retret la teoria del seu diari en el que ha culpat per activa i per passiva a ETA de l’atemptat de l’11M del 2004 a Madrid, pel que Ramírez s’ha defensat al·legant “que encara no queda clar del tot qui va atemptar”, tot i les resolucions judicials.






http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/pedro_j._admet_ara_que_artur_mas_no_ha_comes_cap_delicte_100030.php