dilluns, 14 d’abril del 2014

UDC demana a PP i PSOE que es moguin i avisa que la consulta és “irrenunciable”

Pelegrí assegura que no es pot fer un pacte constitucional “a l'estil del cafè per a tothom”

Afirma que l'única cosa “irrenunciable”és la consulta i que no hi renunciaran “per un millor finançament”, ha reblat.


14/04/14 17:35 - BARCELONA -


El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí Foto: ALBERT SALAMÉ.
 

El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, ha considerat que el debat del 8 d'abril al Congrés no va ser “innocu” perquè “alguna cosa es va moure” i ha afegit que “PP i PSOE saben i veuen que han de fer alguna cosa i que s'han de moure”. En aquest context, ha emmarcat la proposta del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, de tornar a presentar al Congrés una proposta de reforma de la Constitució. Pelegrí ha volgut deixar clar que no es pot tornar a fer un pacte constitucional al mateix estil del cafè per a tothom i ha fixat com a línia vermella que la consulta, l'única cosa “irrenunciable”. “No hi renunciarem ni la canviarem per un millor finançament”, ha reblat.

Segons Pelegrí tant PP com PSOE saben i coneixen que el procés de les autonomies és un “model
esgotat” i ha apostat per buscar un pacte per una reforma que no vagi cap al camí del cafè per a tothom.

Això sí, segons un comunicat d'UDC, Pelegrí ha insistit que el camí que ha marcat Unió és el de la consulta i que no es mourà d'aquí. “Entenem que hi ha una gran majoria social a favor de la consulta i no volem canviar aquest full de ruta. Per això afirmem que l'única cosa que és irrenunciable és la consulta”, ha refermat.

Pelegrí considera que no fer la consulta seria una “rendició” i ha afirmat que no es canviarà la consulta per finançament ja que són “dos processos que poden anar perfectament en paral·lel”.
En referència al calendari electoral per unes eventuals eleccions plebiscitàries s'ha limitat a dir que “el calendari català, sobretot l'electoral, el marca el president de la Generalitat” perquè és qui té la potestat de convocar eleccions.

Finalment, Pelegrí ha volgut posar en valor la coincidència del president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que van instar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a posar “dia i hora” a una trobada.

Darrera actualització ( Dilluns, 14 d'abril del 2014 17:35 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/733235-udc-demana-a-pp-i-psoe-que-es-moguin-i-avisa-que-la-consulta-es-irrenunciable.html