dijous, 3 d’abril del 2014

Nebrera: "Només hi ha una via per a la independència: Una DUI"

03/04/2014

REFERENDUM

La professora de dret constitucional assegura que la sobirania no es demana, sinó que es pren


Lluís Bou




 Montserrat Nebrera, advocada, exdiputada del PP i professora de dret constitucional a la Universitat Internacional de Catalunya, ha assegurat en una entrevista al col·lectiu "Amb independència", que una consulta és inconstitucional i que només és possible a través d'una declaració unilateral (DUI) després d'unes eleccions plebiscitàries. "La declaració unilateral és la manera, acompanyada d'unes eleccions on en els programes es parli de si Catalunya ha de ser independent, o no. La sobirania no es demana, la sobirania es pren".

Segons Nebrera, la qüestió catalana "no és juga en la lliga de les lleis sinó en la de la política". I
en aquest cas, sosté que guanya la democràcia. Al seu entendre, si l'aposta independentista és "palesament majoritària" aconseguint més de la meitat dels vots, "un 55%", ja se l'hauria d'escoltar. "Jo crec que això és suficient, per dir al món i al govern central que això s'ha acabat", afegeix.

Nebrera considera que teòricament seria possible una tercera via, però no és probable des del punt de vista polític. L'exdiputada del PP ha recordat al govern espanyol que no es pot mantenir un Estat unit si la gent no ho vol.






http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/nebrera_nomes_hi_ha_una_via_per_a_la_independencia_una_dui_99809.php