dimarts, 29 d’abril del 2014

José Antich, a Rosa Díez: "Qui cony es pensa què és?"

29/04/2014

REFERENDUM

L'exdirector de 'La Vanguardia' recorda a la líder d'UPyD que "va ser consellera del govern basc en un període amb 90 morts d'ETA"


Xavier Lladó


José Antich a Rac1
L'ex-director de la La Vanguardia, José Antich, ha carregat contra Rosa Díez, la líder del partit polític Unión, Progreso y Democràcia. Ho ha fet aquest matí la tertúlia del magazine "El món a RAC 1" d'en Jordi Basté. Rosa Díez ha manifestat recentment que a Catalunya  hi ha "manca de qualitat democràtica i absència de llibertat d'expressió" i que ho demostra l'agressió a Pere Navarro a Terrassa diumenge passat.

"¿Qui cony es pensa que és aquesta dona? ¿Com s'atreveix a dir-ho?", ha reaccionat amb vehemència Antich. Com pot ser
que una afirmació tal provingui d'una senyora "que és basca, i que, conseqüentment, coneix a fons el conflicte basc, una política que va ser consellera del govern basc entre el 1991 i el 1998 en un període on van haver 90 morts al País Basc".

Antich ha insistit que Catalunya és un poble pacífic, no té res a veure en aquest sentit amb Euskadi. "Això no ha passat ni podrà ocórrer mai perquè la societat catalana no té res de violenta. De fet, cada cop que hi ha hagut un moviment violent a Catalunya, aquest no ha prosperat". "A Catalunya -ha prosseguit- hi ha un grau de tensió política molt alt perquè el que es debat, el que és al damunt la taula, no són coses menors".

Segons Antich, l'agressió a Pere Navarro, amb el temps, quedarà en una sola anècdota, però el que no ho és pas és "el clima que s'intenta crear des de fora de Catalunya, amb gran agressivitat, per part de molts mitjans de comunicació, i l'exemple més clar són les paraules de Rosa Díez". 






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/04/antich_enfurismat_contra_rosa_diez_qui_cony_es_pensa_que_es_aquesta_senyora_100314.php