dimarts, 29 d’abril del 2014

Rosa Díez: "Hi ha un grau de tensió i de violència insuportable"

29/04/2014

ESPANYOLISME

 

La líder d’UPyD veu un "despropòsit que hi hagi jutges preparant una Constitució per a Catalunya"


Alèxia L. Ferret


La líder d'UPyD, Rosa Díez
La líder d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), Rosa Díez, va condemnar ahir l'agressió que va patir aquest cap de setmana el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i va subratllar que “això demostra que hi ha un grau de tensió i de violència insuportable contra la política en general i contra els polítics, particularment a Catalunya".

Després de lamentar que aquest tipus d'incidents desgraciadament no són nous, la diputada
va evidenciar “la tensió i la falta de llibertat” que pateixen els no nacionalistes a Catalunya: "Són actes molt rebutjables que no ens podem ni ens hem de callar", va emfatitzar.

La Constitució catalana, un "despropòsit"

La portaveu d’UPyD també va aprofitar per criticar que hi hagi una desena de jutges que hagin assumit la tasca de redactar una Constitució per a una hipotètica Catalunya independent i va confessar que “aquest tipus de fets donen imatge de país bananer".

Per a Rosa Díez, aquesta iniciativa dels jutges és "un despropòsit des de qualsevol punt de vista", tot i que, “encara que creu que tampoc ha de sorprendre quan el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, se salta les sentències del Tribunal Constitucional, del Suprem i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya”.

“Desconec si realment els jutges estan escrivint aquesta constitució catalana en el seu temps lliure”, i va considerar que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) haurà de veure si hi ha alguna cosa punible, però en tot cas “caldrà aclarir si es tracta d'un encàrrec del Govern i si la redacció d'aquesta constitució s'està pagant amb fons públics”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/04/rosa_diez_hi_ha_un_grau_de_tensio_i_de_violencia_insuportable_100302.php