dissabte, 12 d’abril del 2014

Casals, convençuda que el govern espanyol no suspendrà l’autonomia de Catalunya

12/04/2014

REFERENDUM

La presidenta d’Òmnium avia que "ara estan buscant cansar-nos i el que no hem de fer és cansar-nos"


Nerea Rodríguez



La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals


La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, s’ha mostrat avui convençuda que el govern espanyol no suspendrà l'autonomia de Catalunya si es fa la consulta sobiranista, perquè Europa no ho permetria. En aquest sentit, ha argumentat que “Espanya és un país membre de la Unió Europea i hi ha algunes coses que els països membres de la UE no poden fer, per tant no la faran sota perill de ser expulsats. Els és molt difícil de fer coses massa grosses”

Durant una entrevista a ‘Catalunya Ràdio, Casals ha avisat que “ara estan buscant cansar-nos i el
que no hem de fer és cansar-nos.” A més, la presidenta d'Òmnium confia que els catalans aniran a les urnes per decidir el futur de Catalunya: “Si no ha pogut ser sota l'empara de la legislació espanyola, serà sota l'empara de la llei de consultes catalana”, ha dit.

I, en aquest sentit, ha insistit: “Segur que votarem, o sigui jo crec que el president de la Generalitat ens convocarà a les urnes, segur, està compromès i sap que som molts, molts, molts que ho volem i les autoritats del govern espanyol hauran d'empassar-s’ho o d'assumir aquesta realitat”.

Encara que es tracti d'una consulta no vinculant, Casals està segura que el resultat obligarà l'Estat espanyol a negociar, o bé la independència, o bé un canvi de la Constitució en clau federal, segons la voluntat que hagin expressat els catalans a les urnes.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/casals_convencuda_que_el_govern_espanyol_no_suspendra_l_autonomia_de_catalunya_100010.php