dissabte, 12 d’abril del 2014

Ferran Requejo veu improbable la consulta del 9 de novembre

Dissabte  12.04.2014  11:43

Autor/s: ACN

El membre del Consell Assessor per la Transició Nacional preveu que Mas convoqui eleccions plebiscitàries el 2015




Ferran Requejo



Ferran Requejo, membre del Consell Assessor per la Transició Nacional, veu 'bastant probable' que la consulta sobiranista del 9 de novembre no es pugui fer, tenint en compte la posició del govern espanyol, i després de la votació al congrés de dimarts passat. Preveu, en canvi, que el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui unes eleccions plebiscitàries el 2015.

Per Requejo, si no hi ha un canvi del govern espanyol d'aquí al 9 de novembre, no hi ha gaires
possibilitats que es faci la consulta. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha recordat que des del consell assessor es desaconsella de 'fer una consulta si no hi ha un marc legal clar' perqupe fer-ho en aquestes condicions 'podria deslegitimar-les la'.

També apunta que si la consulta no es fa, forces com ERC, la CUP, a més de l'ANC i Òmnium Cultural, pressionaran perquè les eleccions plebiscitàries es facin el 2015.

El membre del consell assessor ha afegit que no cal esperar d'Europa una actitud gaire favorable al procés català, però avisa que el govern espanyol haurà de calcular els 'costs' de la seva posició contrària a la consulta.

Notícia realcionada:
Entrevista amb Ferran Requejo: 'Hi haurà un moment de ruptura democràtica' (30-4-2013)