dissabte, 12 d’abril del 2014

Nicola Sturgeon admet que a Escòcia 'hi hauria hagut un referèndum' sense acord de Londres

Dissabte  12.04.2014  13:58

Autor/s: ACN

La vice-primera ministra escocesa explica que l'acord era la millor opció, però que 'el govern escocès creia que el parlament tenia poders legals' per a fer una consulta

 




Nicola Sturgeon



La vice-primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha defensat en declaracions a l'ACN que a Escòcia hi hauria hagut un referèndum fins i tot si Londres hagués rebutjat un acord per a organitzar-lo: 'Sí, hi hauria hagut un referèndum, el govern escocès creia que el parlament tenia poders legals per a fer-lo.' Tot i això, segons la vice-primera ministra d'Escòcia, la millor manera de tirar-lo endavant va ésser l'Acord d'Edimburg. La número dos de Salmond ha valorat que David Cameron, tot i tenir una visió molt diferent sobre la independència, va estar 'disposat a treballar plegats per acordar el procés'.

'Creiem que el parlament escocès tenia poders legals per a fer un referèndum, hi hagués hagut un acord amb el govern britànic o no', ha destacat la dirigent durant un encontre amb la premsa internacional.

'Però era indubtablement millor unir-nos i signar l'Acord d'Edimburg, per a posar les bases legals del referèndum sense cap dubte i poder entrar en el debat substancial de per què hauríem d'ésser independents', ha afegit.

Sturgeon ha destacat que el govern britànic 'va reconèixer que el poble d'Escòcia havia de prendre la decisió i havia de tenir el permís per a prendre-la de manera ordenada'.

Notícia relacionada:
Alex Salmond crearà un grup amb tots els partits i amb experts de fora d'Escòcia per a negociar la independència