dimecres, 12 de març del 2014

Margallo sobre el procés sobiranista: "Catalunya juga amb foc"

12/03/2014

REFERENDUM

El ministre espanyol assegura que "si Catalunya s’independitza no se’ls expulsa de la UE, són ells els qui s’autoexclouen"


Nerea Rodríguez




García-Margallo durant l'entrevista d'avui a la COPE




El ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, ha afirmat avui que la Generalitat "està jugant amb foc" en el procés sobiranista, ja que el fet que una Catalunya independent es quedaria fora de la UE i de la comunitat internacional "no és literatura".

En una entrevista a la Cadena Cope, García-Margallo ha assegurat que “totes les constitucions escrites -llevat de l'etíop- reconeixen el principi de integritat territorial”. El cap de la diplomàcia espanyola ha insistit que una Catalunya independent "s'autoexclouria" de la Unió Europea i que hauria de posar-se "a la cua" per a la seva adhesió.


"Intentar ignorar-ho és confondre l'opinió publica", ha apuntat, abans de reconèixer que sí que podria conservar l'euro però que ho farien "com l'Equador té el dòlar". "No tindrien accés al Banc Central Europeu, estarien fora del marc de decisions. Si jo fos financer a Catalunya m'ho faria mirar", ha subratllat, abans d'afirmar que la que més patiria en un procés així seria precisament Catalunya.

El ministre ha dit que la imatge d'Espanya és "bona" i que aquest assumpte no està influint internacionalment. "Aquesta batalla l'estem guanyant i hi estem plantant cara sense cap complex", ha afegit.

P.D. : 

"És una vergonya que un ministre d'exteriors es mofi de països petits per poder atacar la Independència de Catalunya"
"It's a shame that a Minister for Foreign mocks small countries to attack the independence of Catalunya"


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/margallo_sobre_el_proces_sobiranista_catalunya_juga_amb_foc_99308.php