dimecres, 12 de març del 2014

Sala-i-Martín: "L’objectiu de Borrell és fer creure que els greuges que patim els catalans són mentida"

12/03/2014

BALANCES FISCALS

L’economista deixa clar que "de balances fiscals només n'hi ha dues: la correcta i la incorrecta"


Nerea Rodríguez




Xavier Sala-i-Martín al programa 'Els Matins'


La polèmica entre l’economista Xavier Sala-i-Martín i l’exministre Josep Borrell pel càlcul i els resultats de les balances fiscals continua. Avui, Sala-i-Martín s’ha queixat que “l’objectiu de Borrell i dels senyors d’Extremadura que van fer les seves balances, és fer veure que les balances es poden fer de moltes maneres i que els catalans escullen la manera que els convé més”, i ha opinat que “ho fan bàsicament per dir que els greuges que diem els catalans que patim són mentida, perquè si es calcula d’una altra manera resulta que sortim guanyant”.

En declaracions al programa ‘Els Matins’, de Tv3, l’economista ha recordat que “faig debats virtuals
sobre les balances, perquè li vaig demanar al senyor Borrell fer un debat real i no va voler”. Sobre la polèmica per les balances fiscals catalanes, Sala-i-Martín ha deixat molt car que “de balances fiscals només n'hi ha dues, la correcta i la incorrecta”, i ha matisat: “Dins del tipus correcte depenent de la pregunta econòmica hi ha una resposta, i només n’hi ha una”.

Segons ell, una pregunta que es pot fer és: “Si Catalunya fos independent quants diners més tindria?” La resposta de Sala-i-Martín: “16.000 milions d’euros”. I “una altra cosa és: si Catalunya es queda dins d’Espanya quant li tocaria pagar? Resposta: 11.000 milions”. “Cada pregunta té una resposta”, ha etzibat.

Per tot això ha lamentat que “intenten desacreditar el concepte de balances fiscals per desacreditar el greuge que patim els catalans i per això explico a la gent aquest tipus de conceptes.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/sala-i-martin_l_objectiu_de_borrell_es_fer_creure_que_el_greuges_que_patim_els_catalans_son_99312.php