dimecres, 5 de març del 2014

França amb Ucraïna, però Espanya amb Rússia

05/03/2014

Margallo rep el titular d'Exteriors rus, i Fabius, l'ucraïnès

 

Lluís Bou




Els ministres d'Exteriors rus i espanyol, Sergei Lavrov i José Manuel García Margallo


Erràtica política diplomàtica espanyola. Mentre aquest matí el ministre d'Exteriors francès, Laurent Fabius, ha rebut al Quai d'Orsay el seu homòleg ucraïnès, Andreï Dechtchitsa, a la mateixa hora el titular d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, optava per mantenir la trobada amb el seu homòleg rus, Sergei Lavrov, i ha hagut de sentir els advertiments d'aquest.




A dalt, el ministre d'Exteriors francès, Laurent Fabius amb Quai d'Orsay, el seu homòleg ucraïnès, Andreï Dechtchitsa; a baix, el titular d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo,amb el seu homòleg rus, Sergei Lavrov




Lavrov ha aprofitat la roda de premsa conjunta amb Margallo per advertir que avalar els fets
revolucionaris d'Ucraïna és perillós. Davant de Margallo ha avisat que "els mals exemples són contagiosos", en referència al que considera un cop d'Estat. El titular d'Exteriors espanyol ha tornat la pilota amb el seu llenguatge temptat de barrejar-hi qüestions internes. Ha insistit en la necessitat de respectar la "unitat territorial" d'Ucraïna, així com la "inviolabilitat de les fronteres i la seva sobirania nacional".


El ministre d'Exterior ucraïnès, Andreï Dechtchitsa, i el de França, Laurent Fabius




Fabius ha donat una imatge molt més clara del que és la política diplomàtica francesa, sense barrejar-hi conceptes alines. "La posició de França és molt clara: la fermesa i la voluntat de buscar acords", ha insistit, mentre expressava el seu suport a Ucraïna. Dechtchitsa s'ha mostrat satisfet per les paraules de Fabius, i ha remarcat que al primer país on ha viatjat en recerca de suport ha estat França.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/franca_amb_ucraina_pero_espanya_amb_russia_99164.php