dimecres, 5 de març del 2014

Santi Vidal: “Com és possible que un diari hagi tingut accés a una base de dades de la policia?”

05/03/2014

REFERENDUM

Vidal acaba de publicar 'Els 7 pecats de la justícia' i n'ha cedit els drets íntegrament a SOS Racisme i Amnistia Internacional


Mar Sabé



Santi Vidal al programa Migdia de 8TV


El jutge de l’Audiència de Barcelona Santi Vidal s’ha preguntat retòricament: “Com és possible que un diari tingui accés a una base de dades de la policia?”. Ha fet aquestes declaracions al programa ‘Migdia’ de 8TV en relació a les imatges del DNI que va publicar el diari La Razón de 29 dels 33 magistrats que van signar un manifest proconsulta.




“Estem parlant d’un delicte”, ha considerat: “En aquest cas em sembla que és flagrant que s’ha comès una vulneració de la intimitat”. Vidal ha explicat que la denúncia per aquesta publicació que han fet els jutges està destinada al diari i al seu director, Paco Marhuenda, i que postula a la fiscalia que assumeixi el cas d’ofici i investigui la filtració d’aquestes imatges.




Imatge de la notícia que publicava ahir La Razón sobre els jutges proconsulta - @peremarticolom





El jutge també ha parlat del manifest que han signat 33 jutges catalans defensant la legalitat de la consulta dins del marc legal i la denúncia que ha posat el sindicat ultadretà Manos Limpias al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per incórrer en una falta “molt greu” per no acatar la Constitució. “Nosaltres hem bastit jurídicament un document”, ha explicat, i “amb independència de les opinions que pugui suscitar”, és perfectament legal. “Si ens obren un expedient disciplinari, aquest document acabarà al Tribunal Suprem, i si cal, al Constucional o més enllà, a l’Haya”, ha explicat. Per sentenciar, “que s’ho plantegin”.


Vidal acaba de publicar 'Els 7 pecats capitals de la justícia', en el que vincula la supèrbia, la peresa, la ira, la gula, l’enveja, la cobdícia, i la luxúria a set casos reals per entendre quin són els problemes actuals de la justícia i les seves possibles solucions. Vidal ha donat els drets del seu llibre a dues ONG’s, SOS Racisme i Amnistia Internacional, fet que provoca que no veurà ni un euro de les vendes d’aquest llibre. “Em guanyo la vida fent de jutge, no escrivint”, ha compartit quan ha sortit aquest tema sobre la taula, tot i que ell en cap moment n’ha fet bandera.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/santi_vidal_com_es_possible_que_un_diari_ha_tingut_acces_a_una_base_de_dades_de_la_policia_99167.php