divendres, 21 de març del 2014

"Els catalans estem fent bogeries, com demanar que ens escoltin i poder votar"

21/03/2014

INDEPENDÈNCIA

Coque García, membre de 'Sumate', assegura que "Joaquín Leguina representa el millor d'aquest règim postfranquista que agonitza"


Nerea Rodríguez




Coque García





L’expresident de la Comunitat de Madrid Joaquín Leguina
Coque García, català meitat extremeny i meitat lleonès, ha escrit un text en resposta a les declaracions de l’expresident de la comunitat de Madrid Joaquín Leguina, qui va dir que els membres de ‘Súmate’ es “volen fer perdonar ser immigrants”. En l’article, publicat a la pàgina web de l’associació independentista de castellanoparlants, García afirma, amb ironia: “Els catalans estem fent bogeries, com demanar que ens escoltin i poder votar”.

A més, li recorda que “som molts els catalans de diferents orígens, amb
identitats diverses i que parlem castellà sense estar perseguits (a qui el senyor Leguina considera indòmits immigrants), els que formem part d'aquest procés, sent protagonistes. Perquè d'això es tracta, senyor Leguina, de construir junts, entre tots, alguna cosa nova, alguna cosa que intentarem que sigui millor que el que hi ha ara”.

“Què hem de fer-nos perdonar?”, li pregunta, i respon: “El que no ens podrem perdonar a nosaltres mateixos és deixar passar aquesta oportunitat per poder decidir el nostre futur. No ens podrem perdonar el deixar de lluitar per seguir progressant, que és la mateixa lluita que va portar a molts, als nostres pares, a Catalunya”. Al començament del text, García es dirigeix a Leguina amb una gran ironia i quasi to humorístic: “La massa a Catalunya està perduda, desorientada. Manipulada i adoctrinada, es dirigeix inexorablement cap al precipici. Cap a l'abisme i cap a l'espai exterior. Som un poble de súbdits, no ciutadans; un ramat de menors d'edat als qui han enganyat i un boig condueix a la perdició”.

"Els immigrants són els pitjors"

I continua: “Els immigrants són els pitjors, perquè alguns es neguen a complir el paper que el règim postfranquista els tenia reservat. Per a això el PSOE ho tenia tot lligat i ben lligat: massa submisa, i entretinguda de tant en tant portant al president de la Junta de torn. Malgrat portar alguns més de quaranta anys a Catalunya, malgrat haver llençat aquí arrels, a pesar fins i tot d'haver nascut aquí, malgrat sentir-se catalans, segueixen sent ‘immigrants’ a Catalunya. A més de manipulats, són un conjunt de renegats i traïdors, d'estómacs agraïts i ximples útils”.

Immediatament després es dirigeix explícitament a Leguina: “Joaquín Leguina representa el millor d'aquest règim postfranquista que agonitza. És d'aquests nacionalistes que neguen ser nacionalistes, perquè nacionalistes són sempre els altres. Tothom sap que nació solament hi ha una (gran i lliure) que és l'Espanyola, d'espanyols, i en espanyol, perquè ho diu la Sacrosanta Constitució (espanyola). A la merda això d'entendre la nació com un plebiscit diari, com un compromís entre ciutadans, com una voluntat de ser. Una nació, per al senyor Leguina, ho és perquè ho diu la llei. I s’ha acabat!”!

Per tot això avisa: “Potser el que s'ha de fer perdonar alguna cosa és el senyor Leguina. S'ha convertit en un cadàver ressentit i amargat, que ara renega de tot allò que ell representa i amb el que ha col·laborat. És un clar exponent de tot allò que no funciona, d'allò que fa necessari començar de nou”.

Finalment, conclou: “Senyor Leguina, nosaltres no demanarem perdó per voler ser ciutadans i deixar de ser súbdits d'aquest règim del que vostè forma part. Però li perdonem el seu desconeixement de la realitat, encara és a temps de posar-li remei, de venir i apropar-se a Catalunya i als catalans deixant de costat el seu nacionalisme i els seus prejudicis. Mentrestant, nosaltres anem fent camí, anem fent via...”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/_els_catalans_estem_fent_bogeries_com_demanar_que_ens_escoltin_i_poder_votar_99515.php