dijous, 20 de març del 2014

Cañas confon el Parlament amb un bar de “quinquis”

Dijous, 20 de març de 2014 05:00 h

El diputat de Ciudadanos repta al diputat de CiU, Josep Rull, a tractar les diferències al carrer. Poc abans titlla ERC de nazis i de ser “un perill per la democràcia”


Jordi Cañas segueix fil per randa l’estratègia de la #ViaUlster per crispar la societat catalana i ho posa en practica intentant provocar els representats polítics al Parlament. Les provocacions de Jordi Cañas s’ha produït durant la Comissió de Territori i Sostenibilitat d’aquest dimecres al Parlament, quan el diputat de Ciudadanos ha descarregat la seva artilleria contra els diputats Josep Rull (CiU) i Marc Sanglas (ERC), descol·locant els parlamentaris assistents a la Comissió, president inclòs. En declaracions al directe.cat, el diputat d’ERC, Marc Sanglas, ha definit l’actuació de Jordi Cañas d’esperpèntica.  


Segons Cañas “ERC és una amenaça per a la democràcia”

La primera sortidada de to del diputat de Ciudadanos s’ha produït quan el diputat d’ERC, Marc Sanglas, ha afirmat que el govern espanyol està perjudicant els Països Catalans amb projectes com el Castor o les perforacions petrolíferes a les Balears. Cañas, en al seva intervenció l’ha acusat de “pancatalanisme” i ha comparat la formació dels republicans amb els Sudets txecs envaïts per l'Alemanya hitleriana, Sanglas li ha demanat si insinuava alguna cosa semblat  a que ERC és una formació dictatorial i Cañas ha respost que sí i ha afegit que “ERC és un perill per a la democràcia”

Cañas a Rull:  “Me estás haciendo burla, Rull? Me lo explicás después”, li diu tot assenyalant-li la porta.


Quan ja semblava que les aigües es calmaven, Cañas ha protagonitzat una altra sortida de to després d’acusar Josep Rull d’avançar el Pla de Barris de Terrassa per  aconseguir penjar-se una medalla per si opta a l’alcaldia, i davant la gesticulació de Rull, Cañas ha reaccionat amb el que vindria a ser un “t’espero fora”. Rull en la seva intervenció ha afirmat que “algun diputat s’ofegarà de la mala bava que té”.

Una brega parlamentària més?

La pregunta és que si davant les provocacions dels Girauta, Cañas i companyia, els mitjans han de posar al mateix sac insultador i insultats, fent passar la cosa com una brega més. Potser caldria entendre d’una vegada que ens trobem davant una actitud de foment de la violència i d’un intent de provocació i  de crispació de la ciutadania que mereix un tractament especial. De fet Miquel Sellarès, expert en seguretat nacional, instava els mitjans a no deixar-ne passar ni una de provocació a la violència i assegurava que calia contundència amb els provocadors.