divendres, 3 de gener del 2014

Els diplomàtics amb seu a Madrid amagats sota les pedres

Divendres, 3 de gener de 2014 12:25 h

La premsa madrilenya a la cacera de diplomàtics per aconseguir arrencar-los reaccions contraries a la carta del president Mas que la diplomàcia espanyola no ha aconseguit de cap país europeu


El gerro d’aigua freda que ha provocat el coneixement de la carta que el president Mas va enviar fa catorze dies als mandataris dels països de la UE es fa palès llegint la premsa madrilenya, i alguna de catalana conservadora. L’editorial del diari El Mundo és un indicador de l’excitació que ha provocat la carta i el memoràndum del president. El diari reclama al govern espanyol que suspengui l’autonomia de Catalunya i que condicioni el FLA al desmantellament de les “ambaixades catalanes”, sobta tanta contundència si tenim en compte que la diplomàcia espanyola té una capacitat de pressió molt superior a la que pot exercir la Generalitat, el problema per ells és que Catalunya té la força de la raó. 

Un esternut d’un subaltern de l’ambaixada de França a Madrid  fa cantar victòria a la caverna mediàtica

Després que Europa Press hagi insistit en demanar el parer a un subaltern de l’ambaixada de França a Madrid, la resposta del diplomàtic ha estat remetre’s a les paraules del  president de la República francesa, François Hollande, del passat novembre, que va optar, com han fet la Gran Bretanya i Alemanya, per mantenir la distància i no immiscuir-se. Alguns mitjans han entès el gest del subaltern en el sentit que França dóna carbasses a Mas o que Hollande ignora a Mas.


La Generalitat intensificarà l’acció exterior per explicar el procés

Segons ha explicat a Catalunya Ràdio el secretari d'Afers Estrangers i de la UE de la Generalitat, Roger Albinyana, tot i que l’objectiu del govern no era rebre resposta explícita de la carta del president Mas, alguns països ja han enviat al Govern justificants de recepció "amables", de la carta. Albinyana ha explicat també que el Govern treballa amb un pla d'internacionalització del procés independentista basat en tres punts: intensificar la comunicació amb els països de l'exterior, intensificar les reunions bilaterals del President i altres membres de l'Executiu amb líders d'altres països; i intensificar la difusió del missatge a través de mitjans de comunicació internacionals.