divendres, 3 de gener del 2014

Jordi Turull recrimina a l'Estat que «no entén res» sobre el procés

Sosté que el moviment independentista "supera els partits i les institucions", i "no és cosa ni de CiU ni d'ERC"

"Qui no vulgui veure-ho, és que no entén res", s'exclama


| Actualitzat el 03/01/2014 a les 11:50h


El líder de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha retret avui a l'Estat espanyol que no està entenent gens què passa a Catalunya, i que per això mateix és necessari que la Generalitat s'expliqui per ella mateixa al món mitjançant accions com la carta enviada a les principals cancelleries europees. En una entrevista a la Cadena Ser, Turull s'ha lamentat que el govern espanyol està interpretant el procés com "l'ocurrència d'un grup parlamentari, d'un president o d'un partit polític", quan "és un desig expressat per la majoria del poble de Catalunya". "Qui no vulgui veure-ho, és que no entén res", ha assegurat.

"Hi ha una ofensiva diplomàtica espanyola per explicar des del seu punt de vista què està passant a Catalunya", constata Turull. I, veient que l'Estat no entén la situació catalana, raona: "És important que ens puguem explicar directament, perquè si ens hem de refiar de la diplomàcia espanyola... doncs hi ha molta distorsió."

Turull, amb to pedagògic, ha intentat explicar que el moviment independentista "supera els partits i les institucions", i "no és cosa ni de CiU ni d'ERC". Segons la seva opinió, a Madrid hi regna la "desinformació sobre Catalunya", que creu que ara l'Estat intenta estendre arreu del món a través de les seves ambaixades i consolats.

"No hi ha dubte que la diplomàcia espanyola està intentant impedir les relacions internacionals de Catalunya", ha sentenciat Turull, que veu necessari "informar i fer pedagogia" al món sobre les característiques del procés català.