divendres, 3 de gener del 2014

Espanya s’estampa contra el Canal de Panamà . #MarcaEspaña

Divendres, 3 de gener de 2014 05:00 h

SACYR atura les obres i exigeix més diners desprès de guanyar el concurs amb una baixa quasi temerària. La marca Espanya és un llast per l’economia catalana


La Marca Espanya va aprofitar la concessió de l’obra del Canal de Panamà a l’empresa SACYR per vendre el país i el seu potencial de grans empreses, el que es pretenia que fos una gran publicitat per a la marca pot acabar-se convertint en la pitjor de les publicitats per un país com a Espanya en plena crisi total, econòmica, social, corrupció i incapacitat per igual entre els dos grans partits espanyols. Les grans empreses espanyoles estan acostumades a participar en concursos públics a Espanya amb baixes quasi temeràries, saben que no passa rés un cop començades les obres fan el que ha fet SACYR a Panamà i aconsegueixen grans beneficis, a Catalunya ho han fet diverses vegades, sempre han acabat guanyant. 


Fora d’Espanya les rebaixes temeràries poden tenir greus conseqüències

De moment el Govern de Panamá ha dit que ni cinc de més, i que arribarà a les més altes instàncies internacionals, com a resultat una davallada a la borsa de les accions de SACYR i una brutal desconfiança cap a les empreses espanyoles en el món econòmic.

Amb el 65% de l’obra feta, SACYR atura l’obra i exigeix més dee 1200 milions per continuar

Actituds com aquestes a Espanya han tingut premi, però sembla que a l’estranger les administracions són molt més serioses i es neguen a pagar per un xantatge del capitalisme salvatge d’algunes empreses de l’IBEX 35 espanyol.

La versió catalana de SACYR a l’Hospital Broggi inaugurat per Montilla i Chacón el març de 2010

Montilla i Chacón inauguren el nou hospital del Baix Llobregat, construït sota la sospita de frau milionari

El president de la Generalitat, José Montilla, i la ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, van inaugurar aquest dissabte el flamant hospital comarcal 'Moisès Broggi' del Baix Llobregat, i durant l'acte no van escatimar crítiques als governs de CiU, que segons ells no van impulsar la construcció d'un centre que donarà servei a 300.000 persones. Del que no es va parlar dissabte és de les sospites de frau econòmic que envolten la construcció de l'hospital, denunciades per la Sindicatura de Comptes en un informe (pdf) on es revelen contractes i pagaments duplicats, així com un sobrecost exagerat i injustificat de més d'11,7 milions d'euros. Durant la sospitosa adjudicació del projecte i de les obres, el responsable del Consorci Sanitari impulsor del 'Moisès Broggi' era l'exalcalde d'Hospitalet i actual ministre de Treball espanyol, Celestino Corbacho.