dimarts, 3 de desembre del 2013

Fernández Díaz vol integrar Mossos "descontents pel sobiranisme" a la Policia espanyola

03/12/2013

El diari 'El Mundo' assegura que el ministre de l'Interior estaria ultimant un projecte per poder incorporar a les Forces de Seguretat de l’Estat els Mossos que pateixen "malestar per l’actual deriva sobiranista"


Nerea Rodríguez


El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en un moment del debat al Congrés dels Diputats
El ministeri de l’Interior espanyol, dirigit pel popular Jorge Fernández Díaz, està pensant en obrir la porta a que els Mossos que ho vulguin puguin integrar-se amb relativa facilitat en el cos policial nacional espanyol. Això seria, segons publica el diari ‘El Mundo’, com a conseqüència del “malestar per l’actual deriva sobiranista de l’Executiu autonòmic”.

Així, Fernández Díaz estaria ultimant un projecte per poder incorporar a les Forces de Seguretat de l’Estat els “descontents”. Una possibilitat, aquesta, que estarà oberta per tots els que formen part de policies autonòmiques i municipals, tot i que segons ‘El Mundo’, “a ningú se li escapa que el sector al qual va més dirigit és al format pels policies autonòmics de Catalunya”.

Segons fonts policials consultades pel diari, “sobre la taula del ministre Fernández Díaz ja hi ha una proposta per a l'accés de membres d'altres policies al Cos Nacional de Policia”. “Hi ha un potent sector dels Mossos que està en contra de la dinàmica política actual i que rebutja de plànol algunes asseveracions que escolten als seus comandaments, referides al fet que aquest cos policial es convertiria en l'exèrcit de Catalunya si es produís una situació d'independència”, explica ‘El Mundo’.

Segons aquesta mateixa informació, en el col·lectiu de Mossos “cada vegada és més rellevant el sector que tracta de desmarcar-se de les consignes que neixen del Govern nacionalista. Aquest sector dels Mossos se sent cada vegada més incòmode i ho està expressant en veu alta. ‘Però, clar, molts pensen que l'alternativa seria l'atur i opten per aguantar’, indiquen fonts directament implicades en aquest projecte”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/fernandez_diaz_vol_integrar_mossos_descontents_pel_sobiranisme_a_la_policia_espanyola_97389.php