dimarts, 3 de desembre del 2013

La pregunta de la consulta, el 16 de desembre, segons 'La Razón'

03/12/2013

DRET A DECIDIR

El president de la Generalitat l'anunciarà durant una entrevista en prime time a TV3


Nerea Rodríguez



Portada d'avui del diari 'La Razón'



El president de la Generalitat, Artur Mas, anunciarà la pregunta de la consulta el dilluns 16 de desembre, segons publica avui el diari ‘La Razón’. Aquest mitjà també assegura que el president la farà públic durant una entrevista en prime time a TV3.

Falten per clarificar però alguns detalls d’aquesta entrevista, com qui serà l’escenari -es dubta entre el Palau de la Generalitat o els mateixos estudis de TV3- i el model de l’entrevista, que podria trencar el clàssic motlle periodístic per deixar lloc a preguntes d’experts. En tot cas, el que és segur, segons el mateix diari, és que els conductors de l’espai seran Carles Prats i Lídia Heredia.

La negociació de la pregunta amb els partits partidaris del dret a decidir encara no està tancada, i Mas començarà aquesta mateixa setmana, després de tornar de l’Índia, una ronda de contactes amb els líders d’aquests partits per aconseguir consensuar la pregunta de la consulta. Si finalment aquest acord es produeix, el president podrà presentar la pregunta i la data de la consulta en l'últim ple de l'any del Parlament, previst per al proper 18 de desembre.

Turull: "No marcaran el temps del procés"

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha estat preguntat avui al programa 'Els Matins de TV3' pel moment en el qual Artur Mas farà l'anunci de la pregunta. El dirigent de CiU ha assegurat que no serà durant l'entrevista que li brindarà TV3, i tot seguit ha afegit que l'objectiu de certs rotatius és "intoxicar per fer descarrilar el procés", motiu pel qual ha advertit que des de l'Estat espanyol "no marcaran el timing del procés".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/la_pregunta_de_la_consulta_el_16_de_desembre_segons_la_razon_97387.php