dimarts, 22 d’octubre del 2024

Roger G. F., el militant de Junts vinculat a amenaces greus contra Sílvia Orriols i a pràctiques de plagi i manipulació

 

 

NACIONAL

 

 

20/10/2024

 

 


 



Al seu perfil de la xarxa social X (abans Twitter) es presenta com a “periodista/fotoperiodista”, director del portal Kit Media Internacional i militant de la formació política Junts per Catalunya.

Es tracta de Roger G. F., que els darrers mesos ha publicat nombrosos missatges de menyspreu i hostilitat contra militants i simpatitzants d’Aliança Catalana i, sobretot, contra Sílvia Orriols.

De fet, les últimes hores i arran de la convocatòria aquest diumenge de la manifestació de l’extrema esquerra a Ripoll, la batllessa ha estat objecte d’una amenaça especialment greu.

En aquest sentit, el compte a X de la plataforma “Joves Junts” s’adreçava a Orriols en els termes següents:

“Nosaltres també hi serem tarada, contra el feixisme ni un pas enrrere [sic]. Si ens escalfes gaire saps [sic] perfectament que si volem penj@r-te [sic] de la farola [sic] més alta de Ripoll ho farem”.

 


 

 

Es dona el cas que aquest perfil es troba estretament vinculat a Roger G. F.. Només cal parar atenció a les interaccions que mantenen a la xarxa ambdós comptes per a concloure que els administra la mateixa persona.

A banda de les coincidències pel que fa a l’estil de les piulades així com en l’ús compartit d’unes expressions grolleres molt particulars, les repiulades de Joves Junts tan sols les dedica a perfils de Carles Puigdemont, Laura Borràs i el mateix Roger G. F.

 


 

 

No és la primera polèmica entorn de Joves Junts. A finals de l’any 2020 els seus impulsors adoptaren la denominació de “Joves Junts” en un barroer intent de convertir-se per la via dels fets consumats en les joventuts de Junts per Catalunya, partit fundat pocs mesos abans.

Des d’aleshores, diversos responsables de Junts per Catalunya han hagut de sortir al pas i desmentir qualsevol relació entre la formació política i els oportunistes que integren “Joves Junts”, que ni tan sols s’ha constituït formalment com a associació.

En relació amb la concentració de la jornada d’avui a la capital del Ripollès, el compte personal de Roger G. F. també n’ha expressat múltiples mostres de suport al llarg del matí.

En un d’aquests missatges no ha dubtat a emprar una fotografia que no es corresponia ni l’esdeveniment d’avui ni a Ripoll, amb l’objectiu de presentar la protesta com un èxit de convocatòria.

 


 

 

 

Finalment, a les anteriors conductes d’usurpació i manipulació informativa se li ha de sumar la de plagi. Els fets tingueren lloc a començament d’any, quan Roger G. F. va apropiar-se deliberadament de continguts de L’Alternatiu.

Kit Media Internacional, “mitjà de comunicació” que dirigeix el suposat periodista, publicava un article en què es calcaven paràgrafs sencers d’una peça anterior d’aquest portal (L’Alternatiu), després de traduir-los al castellà. Posats a fer, també va prendre’ns sense autorització les imatges que il·lustren la peça.

No només no se’ns cita com a font als passatges plagiats ni se’ns demana cap mena de permís per a utilitzar el nostre contingut, sinó que les parts del text que sí que són pròpies i originals de Roger G. F. contenen errors informatius majúsculs, com ara confondre el compte de X “Verídic” amb l’associació “Verificat”.  


 

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://lalternatiu.cat/2024/10/20/roger-g-f-el-militant-de-junts-vinculat-a-amenaces-greus-contra-silvia-orriols-i-a-practiques-de-plagi-i-manipulacio/