dilluns, 30 de setembre del 2024

Jordi Coma (Aliança Catalana): “Enlloc de trencar relacions amb Israel s’hauria de trencar relacions amb Espanya”

 

 

NOTÍCIES

 

 


 

 

 

En compareixença avui al Parlament de Catalunya, Aliança Catalana s'ha posicionat davant dels mitjans de comunicació a favor d'Israel i de les bones relacions de Catalunya amb l'estat hebreu.

 

 

27 de setembre de 2024

Per Redacció

 

 

 

En compareixença avui al Parlament de Catalunya, Aliança Catalana s’ha posicionat davant dels mitjans de comunicació a favor d’Israel i de les bones relacions de Catalunya amb l’estat hebreu.

En paraules de Jordi Coma, portaveu avui d’Aliança Catalana, que fou número 2 per Girona a les passades eleccions catalanes rere Sílvia Orriols, el grup parlamentari nacionalista ha expressat la seva estupefacció per les opinions antiisraelianes expressades després de les compareixences a les comissions del Parlament per membres dels Comuns i ERC.

En aquest sentit ha declarat que

“som i hem vingut aquí per defensar els interessos de Catalunya i dels catalans, no per defensar els interessos del terrorisme islàmic”.

Així mateix ha expressat el disgust d’Aliança Catalana pel fet que els Comuns hagin declarat que volen que es trenquin relacions diplomàtiques i comercials amb Israel, així com el tancament de la oficina diplomàtica de la Generalitat al país hebreu. En aquest sentit, Jordi Coma ha recordat el fet que 2.424 empreses catalanes exporten a Israel.

Coma també ha criticat durament les paraules de Mar Besses, diputada d’ERC, que en la Comissió de Recerca i Universitats ha declarat que cal trencar relacions amb les universitats israelianes. Així, Jordi Coma l’ha replicada, tot afirmant que la proposta de la diputada d’ERC “no és una proposta que entenem que beneficiï els investigadors catalans i els alumnes de les diferents universitats” catalanes.

Jordi Coma ha tancat la seva al·locució expressant que “enlloc de trencar relacions comercials i diplomàtiques amb les universitats israelianes fóra bo que pensessin en trencar relacions comercials i diplomàtiques amb Espanya, que és el que s’ha de fer i hem vingut a fer amb Aliança Catalana “.



 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.estat.cat/jordi-coma-alianca-catalana-enlloc-de-trencar-relacions-amb-israel-shauria-de-trencar-relacions-amb-espanya/