dimecres, 28 de febrer del 2024

Dolors Montserrat es cava la seva pròpia tomba: admet que no té fonaments per perseguir la immersió

 

 

LLENGUA CATALANA

 

 

Diana Riba ha fet pública una carta on la popular admet que la UE no té competències sobre els sistemes educatius 

 

 

Nura Portella
Foto: Efe
Barcelona. Dimarts, 27 de febrer de 2024. 17:21
Actualitzat: Dimarts, 27 de febrer de 2024. 21:50
Temps de lectura: 2 minuts 

 

 

 


 

 

 

 

 

Dolors Montserrat, líder del PP a Europa i una de les veus més dures contra la immersió lingüística i la llengua catalana en general, ha estat enxampada in fraganti. Després d'haver perseguit el model d'escola catalana des de la presidència de la Comissió de Peticions, que va encarregar la missió dels eurodiputats a Catalunya el desembre passat, ara ha admès que els organismes europeus no tenen les competències per legislar sobre els sistemes educatius dels estats membre ni per revisar tot el que envolta l'ús de les llengües, siguin nacionals o regionals, com ha fet durant els últims mesos i anys: la missió —molt criticada a Catalunya per les institucions i tota la comunitat educativa— va acabar reclamant l'equivalència del castellà al sistema educatiu de Catalunya.

El cas d'un ciutadà grec que desmunta Montserrat

L'encarregada de denunciar-ho ha estat Diana Riba, eurodiputada d'ERC i que encapçalarà la llista republicana a les


Pròximes eleccions al Parlament Europeu, en un fil a Twitter on comparteix una carta en què Dolors Montserrat respon a un ciutadà que pertany a la minoria turca de Grècia, el qual reclama una educació bilingüe en grec i turc per als infants que formen part d'aquesta minoria. És a dir, els demana que es posicionin sobre un sistema educatiu i les seves llengües, tal com han fet els eurodiputats de la missió que va visitar Catalunya.

 

 

A la seva resposta, Montserrat assegura que la Unió Europea "no té competències per legislar a les organitzacions dels sistemes escolars dels estats membre de la Unió Europea", com la Comissió de Peticions "tampoc no té competències per revisar les decisions que fan referència a l'ensenyament i ús de llengües nacionals i minoritzades". Per aquest motiu, Montserrat rebutja que la petició del ciutadà vagi més enllà, però li agraeix que exercís el seu dret a consulta. 

ERC denuncia mal ús dels recursos públics de Montserrat 

"Si tan clar té la senyora Dolors Montserrat que la UE no és competent en aquest àmbit, per què portem anys de debats, informes i missions per una petició de l'any 2017 que demana posar fi a la immersió lingüística? El mal ús de recursos públics és evident", ha denunciat Riba en un fil publicat a la xarxa X. En la mateixa línia, ha recordat que ERC fa anys que denuncia precisament el que ha reconegut ara la líder del PP a Europa, recuperant un vídeo en què intervé a l'últim ple de la Comissió de Peticions, on es va debatre l'informe de la missió dels eurodiputats a Catalunya, que va acabar a crits entre els presents. "Si el tema es continua debatent és perquè interessa políticament a PP, C's i Vox i a la seva croada contra el català", insisteix la republicana, tot i que no amaga la seva felicitat pel fet que ara hagi estat la mateixa Montserrat qui hagi fet "petar" el globus que la dreta i la ultradreta han inflat contra el català des de la Comissió de Peticions. 



 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/dolors-montserrat-es-cava-seva-propia-tomba-admet-no-tenir-fonaments-perseguir-immersio_1167868_102.html