dimecres, 28 de febrer del 2024

Dia clau per a les comissions del 17-A, Pegasus i l’operació Catalunya

 

 

POLÍTICA

 

 

L'expresident Mariano Rajoy podria tornar al congrés per ser interrogat sobre l'operació Catalunya

 

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intervé durant un ple en el Congrés dels Diputats, a 20 de desembre de 2023, a Madrid / EP

 




Rajoy podria tornar al Congrés per ser interrogat

Una vegada constituïdes, les meses de les tres comissions, aquestes hauran de convocar la data de la primera reunió en la qual s’acordaran els seus plans de treball i ja es podria parlar dels diferents compareixents. La que més atenció podria acaparar serà la referent a l’operació Catalunya, ja que en anteriors legislatures els grups independentistes ja van intentar cridar a comparèixer a Mariano Rajoy, però el PSOE es va oposar. Tot sembla indicar que en aquesta ocasió la història podria canviar, ja que el passat mes de gener el PSOE es va obrir a interrogar l’expresident espanyol en aquesta nova comissió.

 

M.Rajoy i Alberto Núñez Feijoo en una convenció del PP a València / Jorge Gil – Europa Press

 

Afectacions al CNI i el PSOE amb Pegasus i els atemptats

Les altres dues comissions aprovades podrien arribar a esquitxar al PSOE i al CNI. La relativa als atemptats, aprovada a instàncies de Junts i PNB, s’investigarà la teoria que ja va exposar l’excomissari José Manuel Villarejo sobre la possible responsabilitat del CNI en els atemptats, ja que un dels implicats, l’imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty, havia estat confident.

Per la seva part van ser ERC, Bildu i el BNG els qui van impulsar la comissió que s’encarregarà de recaptar dades sobre l’espionatge a diferents polítics catalans a través de Pegasus. Quan va debatre la creació al Congrés el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, ja va recordar que aquesta investigació també afecta el PSOE perquè l’espionatge als independentistes es va fer sota el seu mandat i perquè també es va espiar al president Sánchez i diversos ministres. “Volem saber qui va pagar el programa Pegasus, i aquí també entra el PSOE, facin-s’ho mirar perquè potser també està passant avui dia”, va sentenciar Rufián.

 

 

 

 

ENLLAÇ ARTICLE :

https://elmon.cat/politica/dia-clau-comissions-17a-pegasus-operacio-catalunya-807662/