divendres, 30 de juny del 2023

L’Europol s’empassa la manipulació d’Espanya i inclou l’independentisme català en un informe sobre terrorisme

 

 

El document, elaborat amb "dades" proporcionades per l'Estat, assenyala l'independentisme català i el basc com els "més actius i violents"

 

 

Illutrations during a visit of the Commissioner Dimitris Avramopoulos to Europol on Thursday, 02, October, 2019.

 

 


Redacció

En una intervenció al comitè de Llibertats del Parlament Europeu, el director executiu de l’Europol, Jean-Philippe Lecouffe, ha assegurat que són els estats els qui proporcionen les “dades” i que ells es limiten a comprovar que sigui “fefaent”. “Nosaltres no hem de qualificar els fets”, ha remarcat, en resposta a l’eurodiputada d’ERC Diana Riba.

 

El director executiu de l’Europol també ha subratllat

que no tots els moviments que apunten són “terroristes”, sinó que “es tracta de prevenir els actes terroristes”. “Se segueixen i controlen tots els tipus de discursos que poden portar a l’extremisme sense que siguin necessàriament actes terroristes d’entrada”, ha insistit.

 

En la seva pregunta a Lecouffe, Riba ha lamentat la manca de “concreció” per apuntar l’independentisme català com a violent. “Ens costa creure per què es parla d’aquesta situació a Catalunya. No hi ha hagut detencions, ni actes violentes ni cap situació perquè estigui representada en aquest informe”, ha remarcat.

 

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/fixada/leuropol-sempassa-la-manipulacio-despanya-i-inclou-lindependentisme-catala-en-un-informe-sobre-terrorisme/