diumenge, 16 d’abril del 2023

Un conseller d'ERC penja una bandera espanyola pel 14-A

 

Joan Tardà, també ha recordat la proclamació de la República, amb un "per la República Catalana agermanada amb la III República espanyola"

 

 

Memòria Històrica, Racó Català

 

Redacció

 

 

Foto del conseller de Territori, Juli Fernàndez, d\'una bandera espanyola republicana i una estelada Autor/a: Juli Fernàndez

 

 

 

 

El 14 d'abril del 1931, Francesc Macià, va proclamar la República Catalana des del balcó del Palau de la Generalitat. Aquell mateix dia, amb unes hores de diferència,  Niceto Alcalá-Zamora va proclamar la Segona República Espanyola. El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha volgut celebrar aquesta doble efemèride penjant una tricolor espanyola al costat d'una estelada i ho ha compartit a Twitter amb el següent missatge: "Visca la República" i l'emoticona del puny alçat.

 

 

 

 


La proclamació de la República Catalana va ser un dels primers maldecaps del nou govern de Madrid que

van enviar una delegació a Barcelona a negociar amb Macià, perquè recuperés el nom de Generalitat de Catalunya i abandonés el de República Catalana, i impulsés la redacció d'un Estatut d'Autonomia. L'exdiputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, també ha celebrat el 14 d'abril amb un "per la República Catalana agermanada amb la III República espanyola". 

 

 



 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.racocatala.cat/noticia/59141/conseller-derc-penja-bandera-espanyola-pel-14-a?id_butlleti_enviar=3209&utm_source=butlleti_article&utm_medium=butlleti&utm_campaign=conseller-derc-penja-bandera-espanyola-pel-14-a