dimecres, 30 de novembre del 2022

Boye, sobre la petició de la Fiscalia Antidroga: "Si creuen que m'atemoriran estan molt equivocats"

 

 

TRIBUNALS

 

 


 

L'advocat afirma que la causa està dirigida contra ell després de guanyar l'Estat espanyol a Alemanya amb Puigdemont 

 

 

 

Barcelona. Dimarts, 29 de novembre de 2022. 23:24

 

 

L’advocat Gonzalo Boye ha assegurat aquest dimarts que la causa per la qual la Fiscalia Especial Antidroga li demana més de nou anys de presó i una multa de 2,7 milions d’euros està dirigida en contra d’ell casualment després de guanyar l’Estat espanyol en la defensa del president a l’exili, Carles Puigdemont, a Alemanya. “Així de simple”, ha dit en una entrevista al programa Més324. L'advocat ha avisat que malgrat tot no es deixarà atemorir.

 

Boye ha vinculat aquesta situació amb la justícia espanyola a la tasca com a advocat defensor de Puigdemont. L’advocat interpreta l’anunci de la Fiscalia Antidroga com una reacció de l’Estat espanyol després de les vistes al

Tribunal General de la Unió Europea (TGUE), a Luxemburg, de la setmana passada. “Divendres a Waterloo vam valorar que podria passar això perquè després de recollir les dents havien de fer alguna cosa i és el que han fet”, ha subratllat el lletrat.

 

L’advocat xilè ha assegurat que aquesta causa s’afegeix a una sèrie de problemes que ha tingut des del 2017, quan es va implicar en la defensa dels líders de l’independentisme. “Entrades i escorcolls a casa, assalts, insults, amenaces, inspeccions de tot tipus, hackeig de telèfon i d’ordinadors, crec que és així”, ha relatat Boye.

 

Sobre la causa per la qual se’l vincula a una organització de Sito Miñanco dedicada al tràfic de drogues i el blanqueig de capitals, Boye ha reiterat que nega totes les acusacions i ha advertit que “quan sigui el moment del judici” posarà sobre la taula les proves i més d’un passarà vergonya: primer perquè els fets no són certs i segon perquè demostra una ignorància inqüestionable”.

 

Boye considera "una bestialitat" la petició de la Fiscalia Antidroga

L’advocat ha considerat “una bestialitat” que per a ell es demani ara més de nou anys de presó. “Em demanen gairebé més que per un homicidi, que és de 5 a 10 anys”. Ara bé, el lletrat de Puigdemont ha enviat un missatge d’advertència als seus perseguidors: “Si creuen que m’atemoriran estan molt equivocats”.

 

Boye va acabar incriminat en aquest cas per un dels processats, Manuel Puentes Saavedra, per uns fets “falsos”. L’advocat sosté que el jutge, tot i tenir informació sobre un presumpte assassinat el va deixar el llibertat. “Va pagar el preu de la seva llibertat amb el fet d’incriminar-me”, ha assenyalat Boye durant l’entrevista.

 

Al setembre, Boye va demanar practicar noves diligències a la investigació o el sobreseïment de l’acusació contra ell per falta de consistència de les proves, que se sustenten en la declaració de dos dels imputats. El 6 de febrer del 2017, la policia va requisar 889.620 euros als equipatges de cinc de les persones processades en aquest cas. Des del primer moment, un d’ells, Manuel González Rubio en va assumir la propietat i va explicar que portava aquests fons a Colòmbia on estava muntant una empresa. Per defensar-se de les acusacions contra ell i la resta dels implicats va acudir al despatx de Boye, de qui ja era client des del 2010 arran de les seves activitats com a empresari. Per aquesta raó, la defensa argumenta que Boye “no tenia motiu per sospitar” de l’origen ni de l’objectiu del capital intervingut”. 

 



 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/boye-peticio-fiscalia-antidroga-creuen-atemoriran-equivocats_926001_102.html