dimarts, 11 d’octubre del 2022

Última hora Antonio Baños, condemnat a quatre mesos de presó per desobediència

 

 

SOCIETAT - POLICIA I JUSTÍCIA

 

 

És una pena més greu que la imposada a la diputada Eulàlia Reguant, condemnada pel Tribunal Suprem espanyol a pagar una multa de 13.500 euros pels mateixos fets 

 

 


 

 

Redacció


 

El proppassat 29 de setembre, la defensa de Baños va negar que l’ex-diputat cometés un delicte de desobediència. “No hi va haver oposició a respondre a les coses que li preguntaven, sinó a qui les preguntava”, va assenyalar el lletrat Carles López, que va demanar una sentència absolutòria. Baños es va negar a declarar en el judici perquè la magistrada, Hortensia De Oro-Pulido, no el va deixar parlar en català. Baños va començar declarant en català, però la magistrada el va aturar en sec. “Aquí s’expressa en castellà, l’idioma oficial a Madrid. […] Si vol expressar-se aquí, ho ha de fer en castellà. No té aquest dret i no es produeix cap problema“, li va etzibar. Baños li va respondre: “Per a parlar en una llengua estrangera i ser jutjat fora de la jurisdicció, si no puc parlar en català…”.

 

L’advocat de Baños va replicar que la defensa havia formulat la petició de tenir intèrpret abans de la vista, i va afegir que aquesta petició no havia estat resposta fins al moment del judici mateix. La defensa va denunciar que el fet que  Baños no pogués declarar en català constituïa una vulneració dels seus drets fonamentals.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/antonio-banos-quatre-mesos-preso-desobediencia/