dilluns, 21 de setembre del 2020

Suport massiu a Pesarrodona, jutjat per l'1-O

 

 

1-O

 

 

Alba Solé
Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 21 de setembre de 2020. 10:01
Actualitzat Dilluns, 21 de setembre de 2020. 11:39

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

L'activista Jordi Pesarrodona afronta aquest dilluns el judici al jutjat penal 2 de Manresa per haver donat suport al referèndum de l'1 d'octubre de 2017. En aquell moment, Pesarrodona era regidor d'ERC a Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Pesarrodona està processat per desobediència greu i la fiscalia demana la pena màxima prevista al Codi Penal per aquest delicte,

dos anys d’inhabilitació per a qualsevol càrrec o lloc de treball públic i una multa de 5.400 euros. 

 

 

 

                                                                              Jordi Pesarrodona abans d'entrar al jutjat de Manresa / ACN

L'octubre de 2018 el jutjat de Manresa va tancar la investigació contra Pesarrodona i va decidir enviar-lo a judici. La investigació contra ell deia que "l'acusat, en qualitat de tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, es trobava dins del Col·legi CEIP Joncadella havent constituït les meses electorals, i al costat d'altres persones, quan van veure que arribaven al lloc dotacions de la Guàrdia Civil van tancar les portes, i l'acusat va manifestar a aquestes forces de seguretat que actuaven en funció de la llei catalana i que no els deixarien entrar. Aquesta negativa i la referència a la llei catalana són prou indicis del coneixement per part de l'investigat de la prohibició de la celebració d'aquest referèndum". 

 

 

 

Pesarrodona durant el judici que ha començat a les 10 h / ACN

 

 

 

Concentració de suport El judici ha començat a les 10 h i a les portes del jutjat penal 2 de Manresa s'hi han concentrat diverses persones per donar-li suport. Entre els manifestants hi havia la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, el portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, i el diputat parlamentari del mateix grup Francesc de Dalmases. 

 

 

 

 

 

 

A les portes del jutjat, Jordi Pesarrodona ha assegurat que la seva causa no hauria d'haver arribat a judici ja que ell "no era ni alcalde". Segons l'activista, tot es tracta d'una "persecució" amb la intenció de "desactivar el procés". Ara bé, l'exregidor té clar que aquesta repressió només aconsegueix "fer-nos més forts".

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

 

https://www.elnacional.cat/ca/politica/suport-massiu-pesarrodona-judici-1octubre_539898_102.html