divendres, 18 de setembre del 2020

Madrid suma vora 5.000 contagis més i és la regió europea amb major incidència del virus



  • AGENCIAS
  • |MADRID Actualitzada 18/09/2020 a les 09:06
 
 
 

Sánchez i Ayuso es reuniran per “reforçar la cogovernança” després que Cs acusés la Moncloa d'inacció || Espanya concentra nou de les deu regions del continent en pitjor situació epidemiològica

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

La Comunitat de Madrid ja s’ha convertit en el principal focus del coronavirus al continent, segons les dades recollides pel Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC). Així, és la regió europea amb més incidència del SARS-CoV-2, amb poc més de 700 infeccions per cada 100.000 habitants. Lluny d’aturar-se, la pandèmia continua avançant i ahir l’Executiu d’Isabel Díaz Ayuso va notificar 4.902 casos de coronavirus, dels quals 1.301 es van detectar en la jornada anterior. A més, es van registrar 30 morts.

 

Tot plegat en vigílies que avui el Govern regional anunciï restriccions de mobilitat a les zones de més incidència del virus, que es concentren al sud de la ciutat però també a l’oest i fins i tot al cèntric barri de Lavapiés.

 

 


La incidència del virus a Madrid és de 700 casos per cada 100.000 habitants, la més alta de tot Europa

 

A més, després que el vicepresident madrileny, Ignacio Aguado, de Cs, carregués contra la inacció de la Moncloa davant de la situació de la regió, el cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, va anunciar que es reunirà amb Díaz Ayuso per “reforçar la cogovernança”. 

Mentrestant, pren cada vegada més força en els plans del Govern regional de reobrir l’hospital d’Ifema.

 

Tanmateix, la situació a la Comunitat de Madrid no és l’excepció en el conjunt de l’Estat a causa que nou de les deu regions amb més incidència del virus a Europa són a Espanya. D’aquesta manera, traient la tercera, que és l’illa francesa de Guadalupe, situada al Carib, són per aquest ordre Navarra, Castella-la Manxa, la Rioja, Melilla, Euskadi, Múrcia, Aragó i Castella i Lleó.

 

De fet, l’única comunitat la situació de la qual és lleument millor és Astúries, que no obstant ahir va notificar un brot amb 35 positius. En paral·lel, empitjora la conjuntura a Andalusia, que va batre el rècord de casos un dia d’aquesta segona onada de la Covid, amb 1.389 positius i 25 morts.

 

A Aragó, el confinament d’Andorra de Terol es prolonga, i a Castella i Lleó s’aïllen de nou els pobles de Pedrajas de San Esteban i Íscar.

 

Sanitat notifica uns 11.300 casos i estudia els tests d’antígens

El ministeri de Sanitat va notificar ahir 11.291 nous casos de coronavirus a l’Estat i va sumar 292 morts. D’aquesta manera, el nombre total de víctimes de la pandèmia és de 30.405, i els positius sumen 625.651.

 

Segons les dades que estudia el departament de Salvador Illa, i que són inferiors als registrats pel Govern de la Comunitat de Madrid, aquesta regió representa el 35% dels nous contagis.

 

D’altra banda, Illa va assegurar que els nous tests d’antígens que detecten la presència del coronavirus podrien ser equiparables a les proves PCR. Arran d’això tant Andalusia i com Castella i Lleó van admetre ahir una certa saturació als laboratoris a l’hora d’analitzar les PCR i van assegurar que ja treballen per descongestionar i agilitzar l’obtenció dels resultats dels esmentats tests.

 
 
 
 
ENLLAÇ NOTÍCIA :