dijous, 18 de juny del 2020

Sánchez s'excusa en les diferències entre ERC i JxCat per postergar la taula



TAULA DE DIÀLEG






Nicolas Tomás
Foto: EFE
Madrid. Dimecres, 17 de juny de 2020



















Durant les últimes setmanes, i malgrat l’acord amb ERC, la Moncloa continua posposant la reactivació de la taula de diàleg, sense posar-hi una data més enllà de l’horitzó del mes de juliol. Fonts del govern espanyol assenyalen que estan esperant que “primer es posin d’acord Esquerra i Junts per Catalunya”. El vicepresident Pere Aragonès va reclamar aquest dilluns que es convoqués abans d’un mes, abans del pròxim 15 de juliol, una petició que no ha estat atesa per Pedro Sánchez.



Justament davant d'aquest reclam, María Jesús Montero va reiterar aquest dimarts que el president Sánchez “no té inconvenient perquè pugui ser al juliol”. Però la portaveu del
govern espanyol no va anar més enllà d’això, assenyalant que “queda pendent concretar la data, l’hora i el lloc”. La també ministra d'Hisenda va insistir que continuen “pensant que només pot haver-hi una solució dialogada a la situació a Catalunya”.



Aquest mateix dimecres, des del Congrés, la vicepresidenta Carmen Calvo ha reiterat que el govern espanyol convocarà la taula de diàleg perquè és “l’única manera de trobar una sortida en el nostre marc constitucional i amb la fórmula democràtica tan exòtica que és reconèixer l’altre, el que no pensa com tu”.



Les mateixes fonts tampoc no renuncien a cap força política per negociar els pressupostos de l'Estat, tampoc Esquerra Republicana. "Ciutadans farà el camí que ells vulguin, ells veuran fins on volen arribar", assenyalen des de l'executiu. De moment, perceben una actitud constructiva en la formació d'Inés Arrimadas, però ells hauran de decidir fins on arriba el viratge estratègic.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/sanchez-espera-convocar-posar-acord-erc-jxcat_514566_102.html